Farul, învinsă de foștii jucători ai Sportului!

Marius ANGHEL 21 Oct. 2013, 14:12 Pregătiri, amicale
Farul,** învinsă de foștii jucători ai Sportului!

Având liber în Liga a 2-a în week-end-ul trecut, echipa constănțeană a programat, sâmbătă, o partidă de verificare la Năvodari. Antrenorul Ion Răuță a început confruntarea cu o echipă formată preponderent din tineri.
 
Tehnicienii constănțeni intenționau să-i vadă la lucru sâmbătă pe jucători într-un meci de antrenament, „în familie”. Însă vineri seară târziu s-a ivit varianta unui meci amical cu o echipă a Sportului Studențesc, Ion Răuță schimbând programul de a doua zi. Astfel că Farul a disputat partida cu echipa din capitală, pe stadionul „Flacăra” din Năvodari.
 
Potrivit oficialilor Farului, echipa Sportului, care joacă într-o ligă inferioară a municipiului București, a fost formată din jucători tineri, cei mai mulți de 16 – 18 ani (foști campioni naționali de juniori), cărora li s-au adăugat și câțiva de 20 – 21 de ani. De cealaltă parte, Ion Răuță a început și el meciul cu o formație tânără, „11″-le de start fiind: Vl. Neagu – Nițescu, E. Năstase, Bădașcă, Irimia – Tothăzan – Pâslaru, Tudor, Anton, Coteanu – Igiroșanu. Această formulă a fost menținută pe teren 65 de minute, după care Răuță a început să facă schimbări, mai intrând în joc până la final Băjan, Bumbac, Mansur, N. Crețu, Coconașu, I. Florea, Ivanovici, Bolat și Butoi.

Sportul Studențesc s-a impus cu 2-1 (1-0). Oaspeții au condus cu 2-0, marcând golurile în minutele 30 (din lovitură liberă) și 85, în vreme ce Farul a redus din diferență în minutul 87, prin Georgian Butoi. „Inițial, nu aveam în plan să întâlnim sâmbătă un adversar într-o partidă de verificare. Dar, dacă a existat posibilitatea să jucăm cu această echipă, i-am dat curs. Iar meciul a fost unul util. Ne-am confruntat cu o formație destul de bună, care ne-a pus probleme, unul dintre jucătorii adverși fiind chiar foarte interesant. Școala de fotbal a Sportului e una tradițională, a produs mereu talente. Primul nostru obiectiv în confruntarea de la Năvodari a fost să le dăm minute și fotbaliștilor tineri, care au jucat mai puțin în ultimul timp, și să ne edificăm în privința lor. I-am văzut doar în meciul de Cupă cu Pandurii, ceea ce e puțin. Săptămâna viitoare (n.r. – aceasta) vrem să mai disputăm două amicale, unul miercuri și unul sâmbătă, deși luni și vineri avem câte două antrenamente”, a declarat Ion Răuță.

Sursa: Ziua de Constanța

Marius ANGHEL 21 Oct. 2013, 14:12 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă