Falub l-a „bătut” pe Nesta. Gavra i-a adus victoria lui „U” Cluj în amicalul cu Perugia. Cu Rimini a pierdut însă la scor

Universitatea Cluj și-a încheiat seria meciurilor amicale din cantonamentul din Italia cu o victorie și o înfrângere, totalizând patru victorii și un eșec.

În cel mai tare test pe care l-a avut programat în Italia, „U” Cluj a trecut, sâmbătă, cu 1-0, de Perugia, formația antrenată de Alessandro Nesta, fostul mare fundaș al Squadrei Azzurra. Unicul gol al partidei la care au asistat 500 de spectatori a fost reușit de Cristian Gavra, în minutul 63. Atacantul adus de la Viitorul a prins un șut incredibil, de la 18 metri, care s-a oprit direct în vinclul porții italienilor. Până atunci, în prima repriză, Florescu și Ene au ratat din poziții de singur cu portarul. Cu trei minute înainte de final, Dur-Bozoancă a respins excelent mingea trimisă dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri, menținând astfel rezultatul ce i-a adus victoria Universității.

Adrian Falub a folosit următoarea formulă, în fața formației care a terminat sezonul precedent pe locul 8 în Serie B: Dur-Bozoancă – Căpușă, Abrudan, Kosnic, Manu – G. Florescu, Giurgiu, D. Dumitrescu – Cr. Ene, Gavra, M. Coman. În repriza secundă au mai intrat: Andr. Cordoș, Oct. Ursu, Kofi, Greu și Hațiegan.

Micaș, gol de onoare cu Rimini

A doua zi, Universitatea a jucăm la Sant’Agata Feltria cu Rimini Calcio, echipă nou-promovată în Serie C și la care, în trecut, au evoluat și doi fotbaliști români, Sorin Rădoi și Sorin Paraschiv.

Clujenii au fost conduși cu 2-1 la pauză, după ce Micaș a reușit să reducă din diferență, iar amicalul s-a încheiat cu victoria italienilor cu 2-1.

Adi Falub a început testul cu Rimini cu următorii jucători: Dinu – Abrudan, Andr. Cordoș, Kofi – Takacs, Micaș, Greu, Taub – Oct. Ursu, M. Coman, Hațiegan.

Echipa din Cluj-Napoca a mai disputat trei amicale în Italia, câștigând la scor partidele în care adversarele au fost echipe din ligile inferioare, 8-0 cu SSD Sampierana, 12-1 cu Sansepolcro Calcio, forimații de amatori, și 8-1 cu Romagna Centro (Serie D).

Astăzi, „studenții” revin acasă, unde vor continua pregătirile pentru debutul în campionat. „U” Cluj va debuta în Liga 2 cu un meci pe teren propriu, cu Metaloglobus. Primele trei partide de acasă ale clujenilor se vor juca la Târgu Mureș, până când terenul de pe Cluj Arena va fi pregătit de joc după festivalul Untold.

Rezumatul video al amicalului cu Perugia:

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: fb AC Perugia

Pe aceeași temă