Distracție la al doilea amical câștigat de ASU Politehnica. Atacanții își dădeau indicații la penalty-uri. Analiza lui Petruescu

Marius ANGHEL 12 Jul. 2018, 12:30 Pregătiri, amicale

ASU Politehnica s-a impus și în al doilea meci-test al verii, cu 4-0 cu Sportul Petrești, ce-i drept, locul 2 din Liga a 4-a Alba, abia reveniți din vacanță.

Bănățenii se află de duminică în cantonament la Sântămărie-Orlea, județul Hunedoara, iar, anterior plecării, câștigaseră alt meci cu Bazoșu Vechi, club de Liga a 4-a Timiș.

La timișoreni au absentat accidentații Lazea, lovit din primăvară, dar și Poparadu, care s-a pregătit separat cu preparatorul fizic Remus Datcu.

Politehnica a deschis scorul din minutul 21, după ce Bogdan Bozian a profitat de o gafă a fundașului Borșoi. Până la pauză, bănățenii au mai avut șanse să înscrie. Bozian a avut alt șut, salvat de portarul Dobre, iar tânărul Bănică a trimis un balon pe lângă poartă. În repriza a doua, s-au marcat alte trei goluri.

Ex-lugojenii Bozian și Velici, glume la loviturile de penalizare

În minutul 50, Ionuț Plămadă a obținut un penalty, iar Gelu Velici a trecut să execute. Schimbat, fostul coleg cu care a făcut cuplu în atac la CSM Lugoj, Bozian, i-a strigat să execute „sus, în dreapta portarului”. Velici l-a ascultat și a marcat. Scorul a crescut în minutul 73, după o acțiune personală terminată cu gol marcat de Cherecheș. Mijlocașul de bandă a fost autorul centrării la ultimul gol, marcat zece minute mai târziu cu capul de Velici.

ASU Politehnica Timișoara: Murariu – Szasz, Nicolescu, Scutaru, Cojocaru – Ignea, Vidrăsan – Schieb, Bozian, Ghinescu – Bănică. În partea secundă au mai intrat Borbei – Bilia, Mera, Coadă, Cherecheș, Bedea, Gașpar, Bîte, I. Plămadă, Miholca, Velici. Antrenor: Cosmin Petruescu

Sportul Petrești: Dobre – Bălaș, Borșoi, Gavriluță, Samoilă – Javla, Ludwig, Lăcătuș, Buligă – Parart, Coltor. Au mai intrat: Lepădat – Szevien, Mărginean, Oltean, C. Popa. Antrenor: Ioan-Doru Oancea

Petruescu, mulțumit de rezistența echipei sale

Cosmin Petruescu a fost cel mai mulțumit că echipa s-a prezentat bine după zile cu antrenamente tari. „Îmbucurător e faptul că am crescut față de jocul precedent. A fost un antrenament cu mingea foarte bun, un test util, în fața unei echipe destul de bune. Noi veneam după o serie de antrenamente duble, iar din acest punct de vedere sunt mulțumit, pentru că începem să arătăm din ce în ce mai bine. În numărul egal de minute pe care le-au avut la dispoziție băieții noștri, am observat o preocupare pentru a pasa, pentru a ține posesia și pentru a respecta planul tactic stabilit în scurtul timp pe care l-am petrecut împreună. E normal, într-un fel, să nu avem încă luciditate în anumite faze, cu atât mai mult cu cât și în dimineața jocului am efectuat un antrenament. Suntem în plină perioadă de acumulări fizice, iar acest aspect reprezintă pentru mine principalul obiectiv în această perioadă”, a punctat Petruescu.

Următorul amical al ASU Politehnica va fi sâmbătă de la ora 18:00, cu CNS Cetate Deva, locul 8 din Seria a 4-a a Ligii a 3-a.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: fb Politehnica Timișoara

Marius ANGHEL 12 Jul. 2018, 12:30 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă