Deian Sorescu nu se mai transferă în Danemarca și revine la ASU Poli. Timișorenii negociază cu un fundaș pus pe liber de CFR Cluj și un fost mijlocaș de la Dinamo

Deian Sorescu nu se mai transferă în Danemarca și revine la ASU Poli.** Timișorenii negociază cu un fundaș pus pe liber de CFR Cluj și un fost mijlocaș de la Dinamo

Dat ca și transferat în Danemarca, la echipa din Liga 2 Esbjerg, acolo unde în această vară au ajuns și Adrian Petre și Nicolae Cârnaț, Deian Sorescu (19 ani – foto) revine la ASU Poli. Mijlocașul timișorean nu a mai fost păstrat de echipa daneză și va evolua în noul sezon tot la „alb-violeții” pentru care a bifat patru meciuri în finalul sezonului trecut după ce până atunci fusese legitimat la ACS Poli.

Sorescu se va alătura lotului echipei antrenate de Bogdan Andone în cantonamentul de la Săcele. „Sorescu vine acasă. Inițial am primit informația de la impresarul său, duminica cealaltă, m-a sunat și a spus că și-l doresc și că luni semnează… Marți așteptau oamenii cu actele. În condițiile acestea lucrurile erau oarecum clare. Se adeverește însă că nu e clar până nu se semnează contractul. El va rămâne, nu mai merge în teste, am discutat cu agentul Cătălin Sărmășan și e destul de târziu să mai plece undeva acum”, a declarat, pentru PressAlert, managerul sportiv Marius Cociu.

Situația lui Birău e în continuare incertă

Cât privește situația mijlocașului Alexandru Birău, care a refuzat să facă deplasarea în cantonament fiindcă nu i-a convenit oferta financiară primită, șansele ca acesta să continue la ASU Poli se reduc, însă nu fiindcă la echipă a fost adus și Raul Krausz.

„Birău mai degrabă a ales el. Noi știam că el are rețineri în a semna noul contract, nu era mulțumit de condițiile financiare, dar am crezut că se va urca totuși în mașina de cantonament. Bogdan Andone l-a dorit foarte mult, din punctul nostru de vedere, a făcut o greșeală. Între timp a apărut și Krausz, dar să nu se înțeleagă că l-am adus ca înlocuitor al lui Birău. Negociam cu el imediat de după venirea lui Andone. Dar, din punctul nostru de vedere, el este în continuare la noi, deoarece nu știu să negocieze încă cu altă echipă”, a spus Cociu pentru TMsport.ro.

Negocieri cu Andrei Tînc. Cornel Predescu e în cantonament

Altfel, conducătorii echipei timișorene poartă negocieri și pentru a bifa a șasea achiziție în această vară. După Marius Staicu, Alin Ignea, Ionuț Plămadă, Florin Lazea și Raul Krausz, ASU Poli discută, potrivit PressAlert, și cu Andrei Tînc (32 de ani), un fundaș care ultima dată a evoluat la CFR Cluj.

„Suntem în discuții, nu contest, în funcție de cum decurg negocierile… Am avut discuții și cu Cristi Scutaru, dar a ales UTA. Vrem să aducem, problema e că nu avem voie să depășim bugetul alocat pentru salarii. Să nu cumva să facem pași greșiți… Poate fi adus oricine își dorește o colaborare și noi să rămânem în limita superioară a bugetului”, a mai precizat Marius Cociu.

Totuși, șanse mai mari să devină al șaselea transfer le are mijlocașul Cornel Predescu (29 de ani), anunță TMsport.ro. Jucătorul format de Dinamo și care în cariera sa a mai evoluat pentru CS Otopeni, Astra, Gloria Bistrița, Pandurii, Zawisza Bydgoszcz (Polonia), Aris (Cipru), Academica Clinceni și Skënderbeu Korçë (Albania) se află în cantonament la Săcele cu ASU Poli. Jucătorul bucureștean e liber de contract după ce ultima dată a evoluat în Albania și negociază trecerea la echipa alb-violetă.

Csikszereda, următorul adversar

Până pe 22 iulie, atunci când e programată ultima zi a cantonamentului de la Săcele, ASU Poli mai are programate două meciuri amicale în centrul țării. Mâine, miercuri, timișorenii întâlnesc de la ora 18:00, pe AFC Csikszereda Miercurea Ciuc, iar sâmbătă vor juca împotriva unei alte echipe de Liga 3, Olimpic Cetate Râșnov.

În plus, stafful tehnic condus de Bogdan Andone are în componenți și un nou colaborat, antrenorul cu portari Vasile Puiu Șleam (ex FCM Baia Mare), după ce Dragoș Picu a decis să plece de la echipă.

Pe aceeași temă