Dacia Unirea a câștigat cu 4-3 amicalul cu Delta Dobrogea, după ce la pauză tulcenii aveau 3-1

Marius ANGHEL 04 Feb. 2016, 15:03 Pregătiri, amicale

Dacia Unirea a câștigat cu 4-3, amicalul cu Delta Dobrogea Tulcea disputat miercuri de la ora 15.00, pe terenul Siderurgistul din Galați.

Alin Pânzaru a trimis în teren în prima repriză o formație apropiată cu cea folosită în campionat și anume Olaru (Mitrea 31) – Niță, Olenic, Ghiocel, Necoară – Roșu, Petean, Pușcașu, Frunză – Muscă, Onofraș.

Brăilenii au dominat teritorial în primele 15 de minute și au avut și două ocazii la poarta apărată de Preda. La cea din minutul 7 Olenic și Muscă nu au reușit să-l învingă pe portarul tulcenilor, iar un minut mai târziu Frunză a șutat la colțul lung, însă mingea a lovit bara. În minutul 18, defensiva brăileană a făcut greșit pasul la ofsaid, iar Apostol a marcat pentru Delta. La faza următoare Dobra și Grigoraș au fost la un pas de a majora scorul în favoarea tulcenilor.

Treptat, inițiativa a trecut de partea elevilor lui Alin Pânzaru și conform ostilităților din teren s-a restabilit egalitatea. Brăilenii au obținut o lovitură liberă la 22 de metri lateral dreapta, iar Necoară a trimis mingea în vinclul porții lui Preda. Până la pauză defensiva brăileană a mai gafat de două ori, Vieru și Dobra au înscris astfel că după primele 45 de minute Delta conducea cu 3-1.

În repriza a doua, Dacia Unirea a avut o cu totul altă alcătuire: Mitrea (Leu 61) – Iosofache, Moroianu, Ivan, Stănciulescu – M. Iordache, P. Ioan, Dima, G. Iordache – Enciu, S. Nicoliță și o altă atitudine în joc.

La două minute de la reluare, Dima a marcat dintr-un penalty obținut de M. Iordache și a redus din diferență, iar în minutul 60, după o acțiune personală, Enciu a restabilit egalitatea, 3-3. Golul victoriei echipei brăilene a fost marcat de Marius Dima în minutul 80, însă la această reușită o contribuție substanțială a avut-o fundașul Stănciulescu.

„Am primit goluri ușoare din cauza lipsei de sincronizare, însă ritmul partidei a fost bun, ne-am creat destule ocazii de a înscrie. Toate aceste deficiențe le vom remedia în partidele amicale următoare”, a declarat Alin Pânzaru.

Delta Tulcea a început partida în următoarea formulă: Preda – V. Crețu, Cojoc, Asanache, Roman – Vieru, Apostol, Grigoraș, N. Crețu – Miron, Dobra. În repriza a doua au mai intrat Chebac, Ștefan, Stoian, Anton, Negruț, Drago.

Articol și foto de Costel FILIP

Marius ANGHEL 04 Feb. 2016, 15:03 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă