CS Mioveni a pierdut amicalul cu Hapoel Haifa, după o oră de joc în care au fost egale. Gabi Tamaș a fost căpitanul echipei din Israel

Marius ANGHEL 22 Jul. 2019, 14:08 Pregătiri, amicale

CS Mioveni a pier­dut cu 2-0, la baza federației de la Buftea, amica­lul disputat sâmbătă cu fos­ta campioană a Israelului, Hapoel Haifa, echipă la care evoluează și românul Gabriel Tamaș.

Pentru CS Mioveni, acesta a fost al cincilea joc amical din această vară, partida fiind programată într-un moment în care galben-verzii au încheiat pregătirea centraliză, iar banca tehnică se află în continuare în căutari, pentru găsirea celui mai bun unsprezece. Principalul Marius Stoica a folosit timp de o oră o formulă de joc în care s-au regăsit experiementații Croitoru, Beța, Celea, Burnea, Boboc, Raul Costin, Hergheligiu, Balin și Măzărache, dar și juniorii Albăstroiu și Ișfan. Apoi au început să apară și schimbările, mai întâi la fundașul dreapta și la mijlocașul stânga și apoi la restul posturilor din teren.

Un lot de 21 de jucători a oprit pentru acest test Marius Stoica, în timp ce alți cinci fotbaliști nu au evoluat niciun minut, rândul lor venind probabil la ultimele două jocuri de pregătire.

Meci echilibrat

Partida de la Buftea a fost una echilibrată, fără multe faze de poartă. La pauză a fost 0-0, iar după reluare israelienii au punctat de două ori, în minutele 62 (după o combinație pe centru și un un-doi în careu) și 83 (la un șut centrare de pe dreapta și o finalizare din 2 metri).

De partea galben-verzilor, au fost notabile situațiile lui Hergheligiu, Balint și Măzărache, însă niciunul nu și-a atins ținta.

Cantonament în România

Adversarii Mioveniului de sâmbăta trecută se află în această perioadă în cantonament în România, fiind cazați la Hotel Miraj de la Snagov și antrenându-se la bazele sportive din jur. Hapoel Haifa este o fost câștigătoare a campionatului din Israel, în 1999, dar și o triplă deținătoare a Cupei Israelului. Ultimele trei sezoane au fost mai modeste pentru echipă, cu clasări pe locul 5 în play-out (din 8 echipe, după ce sezonul regulat a fost încheiat pe 7), pe locul 4 în play-off (după ce sezonul regulat a terminat tot pe 4) și locul 2 în play-out (după ce sezonul regulat a fost încheiat pe 8). La israelieni, românul Gabi Tamaș a fost căpitanul echipei.

Hapoel Haifa a mai jucat un amical cu SCM Gloria Buzău și a câștigat cu 3-1 și mai are programat un alt joc de pregătire cu Rapid, astăzi, în Regie, de la ora 18:00.

Al cincilea amical

Pentru CS Mioveni, partida de la Buftea a reprezentat al cincilea amical al acestei veri. Precedentele au fost cu FC Star Sport Argeș (16-0), FCSB (0-1), Csikszereda Miercurea Ciuc (1-3) și AFC Hărman (7-2).

Următorul meciul de pregătire al argeșenilor este programat miercuri, de la ora 11:30, la Buftea, cu Metaloglobus.

CS Mioveni – Hapoel Haifa 0-2 (0-0)
Mioveni: Fl. Croitoru (Val. Sima 70) – Albăstroiu (Ghiță 60), Beța (Trașcu 65), Celea (Rob. Gherghe 65), Burnea (Ghiță 45) – Hergheligiu (Șimăndan 71), Bo­boc, Raul Costin (Anghelina 65), Ișfan (Rădescu 60) – Val. Balint (Coșereanu 65), Măzărache (C. Năstăsie 65)
Nu au jucat: Ed. Stoica, Preda, Călin, Cioargă, Zamfirescu, Massaro
Antrenor: Marius Stoica

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL 22 Jul. 2019, 14:08 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă