CS Mioveni a învins Steaua în meci amical. Cosmin Năstăsie: „Dacă mai jucăm de zece ori cu ei lucrurile ar sta altfel”

Marius ANGHEL 13 Nov. 2016, 00:17 Pregătiri, amicale

CS Mioveni a învins, sâmbătă, cu 1-0 pe Steaua București, într-un meci amical disputat pe stadionul din Mioveni. Unicul gol al partidei a fost marcat de Cosmin Năstăsie în minutul 70.

Disputat în fața a 1500 de spectatori, meciul a fost un bun prilej pentru cei doi antrenori, Alexandru Pelici și Laurențiu Reghecampf, să țină în priză jucătorii, într-un week-end în care campionatul Ligii 1 a fost întrerupt din cauza meciului naționalei, iar în liga secundă galben-verzii au stat, din cauza neprogramării meciului cu Pâncota. La Mioveni, au jucat astfel, aproape toți componenții lotului, cu excepția lui Nilă, Croitoru, Șchiopu și Iancu, unii dintre ei cu probleme medicale, iar la vicecampioni, printre cei aflați pe teren s-au numărat Tamaș, Muniru, Momcilovic, Jakolis, Boldrin, De Amorim, Bourceanu. La pauză, în cele două garnituri au avut loc schimbări majore, gazdele schimbând aproape toată echipa în timp ce la oaspeți au intrat 5 jucători noi.

În prima parte, portarul Octavian Popescu s-a remarcat prin trei intervenții senzaționale în fața lui De Amorim, Tamaș și Man, în timp ce repriza s-a terminat cu o ocazie imensă a Mioveniului, Popa trimițând milimetric pe lângă din careu, în urma unui contraatac inițiat de Florescu.

În repriza secundă, fazele de poartă au alternat, iar cei care au marcat au fost elevii lui Pelici. În minutul 70, Iamandi și Năstăsie câștigă un balon la jumătatea terenului, mingea îi este pasată lui Tirică pe dreapta, acesta centrează excelent, din prima, dintr-o poziție aproape imposibilă, mingea ajungând în interiorul careului, de unde Năstăsie, venit în viteză, a trimis-o în plasă cu capul, fiind singur cu portarul.

Aceasta a fost a cincea întâlnire între Mioveni și Steaua, în precedentele patru, toată disputate în campionatului Ligii 1, impunându-se echipa bucureșteană.

Năstăsie: „Dacă mai jucăm de zece ori cu ei lucrurile ar sta altfel”

La finalul întâlnirii, Năstăsie, autorul singurului gol al jocului, recunoaște că există o diferență semnificativă între liderul Ligii 1 și echipa sa aflată pe locul 3 în Liga 2 și admite că un asemenea rezultat ar fi greu de reeditat. „Să dau gol Stelei e o bucurie și pot să spun că suntem onorați că am jucat cu ei un meci amical, ne bucurăm că am reușit să le punem probleme și să scoatem un rezultat bun, deși dacă mai jucăm de zece ori cu ei lucrurile ar sta altfel”, a declarat Năstăsie.

Întrebat dacă a rămas cu vreun „suvenir” după meciul cu Steaua, jucătorul de la Mioveni a precizat că nu a avut timp să discute cu steliștii deoarece aceștia au fost nemulțumiți de rezultat și au plecat repede la vestiare. „Nu am apucat că au intrat repede la vestiar că erau supărați, dar oricum Steaua rămâne Steaua și cea mai bună echipă din România. Rezultatul nu reflectă valoarea sau diferența dintre echipa lor și a noastră”, a încheiat mijlocașul ofensiv în vârstă de 33 de ani.

CS MIOVENI – STEAUA 1-0
Cosmin Năstăsie 70′

Oct. Popescu – Bg. Stancu, Gugu, Vișa, Ed. Stoica – Biceanu, M. Galan – A. Popa, Ed. Florescu, Ayza (cpt.) – M. Vintilă
Au mai jucat: Tirică, I. Stoica, Tomozei, Boboc, V. Mazilu, C. Năstăsie, Rădescu, M. Staicu, Iamandi, Preda, Mîrzeanu
Antrenor: Alexandru Pelici

Stăncioiu – Ov. Popescu, Tamaș, Tudorie, Momcilovic – Bourceanu (cpt.), Sulley – Jakolis, Boldrin, De Amorim – D. Man
Au mai intrat: Simion, Golubovic, Aganovic, Moke, Vl. Achim
Antrenor: Laurențiu Reghecampf
Eliminat: Tudorie 90′ (cumul de cartonașe galbene)

Articol scris de Silviu MIHAI (Curierul zilei)
Foto: Gazeta de Mioveni

Marius ANGHEL 13 Nov. 2016, 00:17 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă