ASU Politehnica va testa un atacant care a făcut istorie în tricoul alb-violet. Timișorenii sunt aproape să semneze cu un fundaș care a jucat și în prima ligă

ASU Politehnica nu a anunțat, deocamdată, nicio mutare în cadrul lotului de jucători, dar negocierile pentru transferuri se poartă intens. Pentru postul de atacant, antrenorul Bogdan Andone pare să se orienteze spre fotbaliști stranieri.

Pe lângă fratele mai cunoscutului Jeremy Bokila, Noe, stafful echipei timișorene îl va aduce în teste și pe Gueye Mansour. Pentru apărare, clubul se orientează spre jucători români și e foarte aproape să-l înregimenteze pe Cornel Ene.

„Omul-foarfecă”, adus în probe

Atacantul Mansour este binecunoscut fanilor din galeria alb-violetă, de pe vremea când juca la vechea Politehnica, unde și-a câștigat porecla de „omul-foarfecă” grație golurilor spectaculoase. În cariera sa, fotbalistul ajuns la 32 de ani a mai jucat pe la Servette Geneva, în Elveția, CS Buftea, Gloria Buzău, Ordabasy, în Kazahstan, la Hajer, în Arabia Saudită, la Lokomotiv Plovdiv, în Bulgaria, iar ultima dată la Sporting Talarrubias, în ligile inferioare din Spania.

Totuși, jucătorul va fi testat, mai ales că, în ultimii ani, accidentările l-au ținut departe de terenul de joc în anumite perioade.

Jucători români pentru apărare

Dacă Mansour și Noe Bokila vor fi testați, la fundași se va merge pe variante sigure. ASU Poli negociază cu Cornel Ene, fundaș central sătmărean de 24 de ani. Jucătorul a trecut în cariera sa pe la Olimpia Satu Mare, UTA, CFR Cluj, Pandurii și ASA Târgu Mureș. De la formația ardeleană a plecat în toamnă, pe fondul problemelor financiare. De altfel, în ultimele luni, Ene nu a avut echipă.

Clubul timișorean vrea să mai aducă și un fundaș stânga, tot jucător român.

Sorescu și Krausz, oferte pentru transferuri

Cât despre despărțiri, echipa timișoreană nu va mai conta pe Marius Staicu, Mădălin Stancu, Andrei Țugui și Alin Crișanov. În iarnă au fost oferte pentru Deian Sorescu și Raul Krausz, dar clubul le-a mărit salariile pentru a-i păstra.

ASU Politehnica are programată reunirea pe 15 ianuarie.

Bogdan Andone vrea să termine sezonul pe locul 3. Acum, ASU Poli e pe locul 5, cu 36 de puncte.

Articol scris de Anda DELIU

Pe aceeași temă