ASU Politehnica și CSM Reșița au terminat la egalitate un meci marcat fără niciun gol din acțiune. Concluziile lui Petruescu și Doană

ASU Politehnica și CSM Reșița și-au măsurat forțele, sâmbătă dimineața, pe stadionul Știința, iar jocul amical s-a terminat la egalitate, scor 1-1. Ambele goluri au fost marcat din lovituri de pedeapsă, după un meci destul de fragmentat și plictisitor al celor două formații bănățene care se vor întâlni oficial în campionatul Ligii 2.

Timișorenii au intrat cu avantaj la pauză după ce, pe finalul primei reprize, după o intrare a lui Ehmann la Cherecheș s-a dictat ușor penalty. Alin Ignea a marcat pentru alb-violeți. În repriza secundă, după o dominare mai clară a cărășenilor, Lazăr l-a faultat pe Velici în careu. Atacantul a și transformat lovitura acordată și meciul s-a terminat la egalitate.

Alb-violeții i-au menajat pe Scutaru, Lupu și portarul Tîmbur, iar Bedea va fi împrumutat sezonul viitor la Baia Mare, deoarece a pierdut perioada de pregătire.

ASU Politehnica: Murariu – Jurj, Mera, Coadă, Cherecheș – Bg. Vasile, Dros – F. Trip, Ignea, Alin Manea – Axente
Au mai intrat: Contra, Coroiu, Lazăr, Bîte, Schieb, Ad. Ungureanu, Pițigoi
Antrenor: Cosmin Petruescu

CSM Reșița: Zimmermann – Dat, Banac, Vasiu, Ehmann, Vădrariu, Săulescu, Breșeni, D. Ene, Cioablă, Poiană
Au mai intrat: Horvath, Toader, C. Cristea, Alex. Manea, Babei, Vlădia, Velici, Andr. Rus, M. Coman, Musteță
Antrenor: Leontin Doană

Petruescu: „Din punct de vedere al posesiei, Reșița a controlat jocul”

Cosmin Petruescu a subliniat ce probleme mai au alb-violeții în joc. „Sunt mulțumit de primele 60 de minute, în care am avut o atitudine bună, am avut posesia, am avut ocazii. În prima repriză am fost echipa mai prezentă în joc, după care, într-adevăr, din punct de vedere al posesiei, Reșița a controlat jocul. Dar și noi am avut câteva ocazii foarte clare, chiar dacă ei au avut posesia. Una peste alta, sunt mulțumit de test, am văzut exact unde suntem în momentul actual, la ce mai avem de lucrat, în compania unei echipe foarte bune de Liga a 2-a. Sunt convins că va face o figură foarte frumoasă la nivleul Ligii a 2-a în acest sezon. În proporție destul de mare, acesta este lotul cu care vom aborda începutul de campionat. În perioada următoare, prioritare rămân consolidarea relațiilor de joc, unde încă mai suferim, atât pe faza de construcție, cât și pe faza defensivă. Nu sunt în totalitate mulțumit de ușurința cu care am dat posibilitatea adversarului să aibă o posesie prelungită, mai ales în ultimele 30 de minute”, a precizat Petruescu.

Jucătorii Reșiței, puși la slăbit de Doană

Leontin Doană a spus că echipa sa poate mult mai mult, iar unii dintre ultimii transferați mai au de slăbit. „Eu tot timpul le-am spus să luăm fiecare meci în parte, să jucăm la victorie. Din dorința de a câștiga, normal că vin și ocaziile. Rezultatul este pe măsură. Felicit băieții pentru atitudine, pentru dăruire. Mai avem de lucru din punct de vedere tactic. Este al doilea într-o săptămână în care am lucrat de trei sau patru ori cu mingea. Am fost pe munte în pregătire, unde nu am lucrat deloc cu mingea. Sunt foarte mulțumit pentru această perioadă. Contează că am adus jucători cu experiență, dar unii dintre ei au câteva kilograme în plus și le-am spus că nu pot juca așa, este foarte greu. Trebuie să compensezi prin experiență, dar totuși, este greu. Sper până la începerea campionatului să-i aducem la forma inițială și la greutatea optimă. La regim, la antrenament și viața extra-sportivă. Suntem la jumătatea potențialului, putem mult mai mult”, a precizat antrenorul echipei din Reșița.

ASU Poli joacă miercuri un amical în Ungaria, la Gyula, cu una din echipele din Szeged. Reșițenii aveau programat miercuri un test cu Lipova, care ar putea fi anulat.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI și Emanuel Titus ILIEȘI / Mediafax foto

Pe aceeași temă