Argeșul pregătește promovarea în Antalya! Cum au decurs primele două zile de antrenamente și ce spune Ionuț Badea despre nou-veniți și absența lui Prepeliță

Marius ANGHEL 05 Feb. 2020, 11:37 Pregătiri, amicale

Jucătorii echipei Campionii FC Argeș au început de câteva zile cel de-al doilea cantonament din această iarnă, pe care îl efectuează în Turcia. Echipa este cazată la hotelul The Xante Resort & Spa Side, din Antalya, locație de 5 stele care oferă cele mai bune condiții de pregătire, cazare, masă și recuperare. În acest stagiu se va sta până pe 14 februarie.

În prima zi din stagiul din Antalya, alb-violeții au avut programate două antrenamente care au fost efectuate la o bază sportivă aflată în imediata apropiere a hotelului la care este cazată echipa pregătită de Ionuț Badea. Baza are 12 terenuri de antrenament care se prezintă în condiții foarte bune, două dintre acestea având și tribune. În această zonă sunt cantonate mai multe echipe aflate în pregătire, cele mai cunoscute fiind Slovan Liberec, la care evoluează și Alexandru Băluță, fostul mijlocaș al Craiovei, și ȚSKA Moscova II.

Tehnicianul echipei piteștene pune mare accent pe partea tehnico-tactică, în încercarea de a cristaliza o formulă ideală cu care să înceapă partea secundă a sezonului. Fundașul central francez, Sylvain Deslandes, și atacantul bosniac, Nedo Turkovic, cele două achiziții de până acum ale argeșenilor, răspund destul de bine cerințelor staffului tehnic.

Și-au umflat mușchii la sala de forță! Năstăsie începe să-și revină

A doua zi de pregătire a piteștenilor în cantonamentul din Antalya a fost una în care stafful tehnic a îmbinat partea fizică cu cea tehnico-tactică. Argeșul a avut programate două ședințe de pregătire, una dimineața, la sala de forță, iar cealaltă, după-amiază, pe unul dintre terenurile de iarbă ale complexului sportiv la care sunt cazați alb-violeții.

La sala de forță, Buhăescu&co., au tras din greu la mai multe aparate pentru a pune masă musculară. Din programul stabilit de antrenorul Ionuț Badea și colaboratorii săi, nu au lipsit tracțiunile și exercițiile cu halterele.

În programul de pregătire al echipei a intrat și Ionuț Năstăsie, care săptămâna trecută s-a confruntat cu probleme medicale. Mijlocașul argeșean nu este la același nivel de pregătire cu restul lotului, iar intensitatea ședințelor de pregătire va crește treptat.

Ședința de pregătire fizică s-a desfășurat sub atenta supraveghere a preparatorului fizic Daniel Pîrvu, care, în sezonul trecut, a făcut parte din stafful pe care italianul Davis Mangia l-a avut la U Craiova.

Al doilea antrenament al zilei de marți s-a desfășurat pe unul dintre cele 12 terenuri de iarbă ale bazei sportive aflate în imediata apropiere a hotelului la care este cazată echipa argeșeană. Badea a încercat să pună la punct atât faza defensivă, cât și pe cea ofensivă.

Ionuț Badea: „Jucătorii răspund destul de bine cerințelor”

Antrenorul Ionuț Badea este mulțumit de randamentul elevilor săi și speră ca în cât mai scurt timp să-i integreze și pe cei doi nou-veniți, dar și pe cei care resimt accidentări.

„Ne pregătim pe terenuri foarte bune, iar jucătorii răspund destul de bine cerințelor mele. Din păcate, ne confruntăm și cu mici probleme medicale. Nini Popescu a suferit o contuzie la genunchi, iar Ionuț Năstăsie nu este la capacitate maximă. Nedo Turkovic suportă destul de bine efortul, însă este puțin în urmă cu pregătirea. Sperăm ca în cel mai scurt timp să-l aducem la un nivel cât mai apropiat de restul jucătorilor. Sylvain Deslandes a arătat un tonus bun încă de la primul antrenament. În privința lui Prepeliță, trebuie să așteptăm între 5-7 zile până când vor veni rezultatele RMN-ului, indiferent dacă acestea vor fi bune sau nu. Sunt alături de Andrei și îl așteptăm cât mai repede la pregătire, sănătos”, a spus Ionuț Badea.

Căpitanul Andrei Prepeliță nu a făcut deplasarea în Turcia după ce a suferit o accidentare în timpul amicalului cu U Craiova II. Mijlocașul a rămas la Pitești pentru a fi supus unor investigații medicale suplimentare.

Au stabiliți toți adversarii din amicale programate în Turcia

Altfel, Argeșul și-a stabilit toți adversarii din cele patru meciuri de pregătire pe care stafful tehnic și le-a propus să le dispute în Turcia.

Primul joc al alb-violeților în stagiul de pregătire din Antalya este programat joi, 6 februarie, de la ora 15:00, ora României. Piteștenii vor întâlni PFK Montanna, locul 3 din liga secundă bulgară, formație care a retrogradat în ediția precedentă din primul eșalon. Sâmbătă, 8 februarie, alb-violeții vor da piept cu FK Bregalnica Stip, ocupanta locului 2 din liga secundă din Macedonia, în cel de-al doilea test din Turcia. Pe 10 februarie vor primi replica echipei Kabel Novi Sad, locul 5 din a doua ligă din Serbia, iar pe 13 februarie, cu o zi înainte de încheierea cantonamentului, argeșenii vor avea ca partener de întrecere pe Chikhura Sackhere, locul 4 din prima ligă a Georgiei.

Programul amicalelor:

6 februarie, ora 15.00: PFK Montana (L2 Bulgaria)
8 februarie: FK Bregalnica Stip (L2 Macedonia)
10 februarie: Kabel Novi Sad (L2 Serbia)
13 februarie: Chikhura Sackhere (L1 Georgia)

Articol scris de Marius DUINEA
Foto: Fotbal Club Argeș Pitești

Marius ANGHEL 05 Feb. 2020, 11:37 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă