Amical cu multe goluri, dar puțin fotbal la Brăila. Dacia Unirea a condus cu 4-0, însă era să nu câștige

Marius ANGHEL 27 Jul. 2017, 13:39 Pregătiri, amicale

Dacia Unirea a câștigat, miercuri, primul amical din această vară, 4-3 cu Metalul Buzău, formație nou-promovată în Liga a 3-a. S-au marcat multe goluri, însă fotbal s-a jucat foarte puțin. Paul Cubleșan a realizat o „dublă” pentru brăileni, în timp ce Metalul a marcat trei goluri în ultima jumătate de oră.

Formația brăileană a avut șansa să deschidă scorul încă din primul minut, însă Costel Roșu și Olimpiu Bucur nu au reușit să-l învingă, în aceeași fază, pe portarul Costel Toader. Niță (12) a mai avut o șansă de gol, apoi până în minutul 30, niciuna dintre cele două combatante nu a creat vreo fază demnă de remarcat. În minutul 30, echipa gazdă a trecut din nou pe lângă deschiderea scorului, Bucur a întors mingea la Mihai, acesta a luftat de la 4 metri, însă imediat brăilenii au obținut o lovitură de la 11 metri și Costel Roșu a adus echipa de la Dunăre în avantaj.

Finalul primei reprize a fost unul în care Paul Cubleșan a făcut tot ce a vrut cu defensiva adversă și a înscris de două ori. În minutul 33, Cubleșan i-a pasat lui Mihai, iar acesta a șutat peste poartă din 2-3 metri, iar la faza imediat următoare Niță a finalizat o acțiune personală cu un șut la colțul lung, însă Costel Toader a avut din nou o intervenție salvatoare pentru formația buzoiană. Cu două minute înaintre de finalul primei reprize, după o centrare a lui Niță, Cubleșan a marcat pentru 2-0, iar în minutul 44 tot el a stabilit scorul primei părți a amicalului, 3-0, pentru Dacia Unirea.

În minutul 55 al reprizei a doua, jucătorul venit în probe de la Aerostar Bacău, Liviu Antim, a înscris cel de al patrulea gol al gazdelor, însă reușita acestuia a fost facilitată și de intervenția nesigură a fundașului oaspeților, Toader.

Alin Pânzaru a efectuat mai multe modificări, iar Dacia Unirea nu a mai contat în atac, ba mai mult a primit trei goluri în ultima jumătate de oră. Primul gol al Metalului Buzău a fost înscris de Dan Păun în minutul 70, Iacob și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor, în minutul 78. Dan Păun a realizat „dubla”, în minutul 88 a stabilit scorul final al amicalului, 4-3 pentru Dacia Unirea.

A fost prima victorie a brăilenilor în partidele amicale din această vară. Dacia Unirea va juca sâmbătă, tot pe Municipal, cu Dunărea Călărași, acesta fiind ultimul test de verificare al formației brăilene înainte de startul noului campionat, care va avea loc pe 5 august.

Dacia Unirea: Logofătu – Al. Niță (Ed. Oprea 46), Lazăr, L. Ivan, Antohi – C. Roșu (Antim 46), Olenic (Puia 46), Covaciu, Cubleșan (Moise 46) – Ol. Bucur, I. Mihai (M. Dima 46). Din minutul 62, la gazde au mai evoluat Moroianu, P. Ioan, Ghiocel și Ciucureanu.

Metalul Buzău: Toader – Badea, Grăjdan, Patrik, Spătaru – Manea, Ion, Stan, Halincă – Iacob, Lungoci. În repriza a doua au mai evoluat: Dan Păun, Andrei, Ștefan Păun, Pîslaru, Leu, Negoiță, Bardaș, Crețu, Gheorghe, Bucur, Vlad.

Articol scris de Costel FILIP
Foto: Obiectiv Vocea Brăilei

Marius ANGHEL 27 Jul. 2017, 13:39 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă