AFC Hermannstadt a trecut de echipa secundă a Gaz Metanului. Blănaru și Lupu le-au adus a treia victorie în amicale sibienilor

Marius ANGHEL 14 Jul. 2017, 11:22 Pregătiri, amicale

Revenită din cantonamentul de la Săcele, nou-promovata AFC Hermannstadt a desfășurat ieri, pe stadionul Obor, un nou amical, al patrulea în această perioadă precompetițională. Cu Gaz Metan Mediaș II, echipa din Liga 3 satelit a prim-divizionarei, sibienii au reușit o nouă victorie, cu 2-0 de această dată. În precedentele partide, trupa lui Alexandru Pelici obținuse două succese, 3-2 cu ASF Zărnești și 3-0 cu Precizia Săcele, cât și o înfrângere, 1-3 cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Contra echipei secunde a Gazului, AFC Hermannstadt a înscris prima dată prin Ștefan Blănaru, din centrarea lui Sabin Lupu, și Alexandru Neacșa, din faza creată de Alexandru Pop.

Iată echipa folosită de Pelici în acest test: H. Moldovan – Al. Străulea, C. Pîrvulescu, R. Bratu, Cl. Pamfile, R. Necșulescu, L. Dumitriu, G. Monea, S. Lupu, P. Petrescu, Șt. Blănaru. Au mai evoluat: Bg. Piko, A. Pop, D. Ciorgovean, C. Chifu, R. Crișan, I. Stoica, D. Tătar, Al. Neacșa, C. Seiwerth.

Sibienii se mândresc că vor juca un amical cu Ripensia

După testul de ieri, sibienii și-au mai programat un amical și astăzi, 14 iulie, de la ora 11:00, tot pe stadionul Obor, împotriva unei alte nou-promovate în Liga 2, Ripensia Timișoara, adversar pe care președintele Teodor Birț îl ridică în slăvi.

„Pentru noi este un amical mai aparte, pentru că întâlnim o echipă cu un trecut frumos, în mai multe rânduri campioana României, chiar dacă asta se întâmpla cu mult timp în urmă. Ripensia a fost una dintre cele mai însemnate echipe din România înainte de al II-lea Război Mondial. Totodată, pentru jucătorii noștri este un bun prilej pentru a-și măsura forțele cu una dintre echipele pe care o vor întâlni și în campionat, în Liga a 2-a”, a spus Birț.

Sibienii se dau mare cu adversarul pe care îl vor întâlni, precizând că Ripensia a fost înființată în 1928 și a cucerit titlul de campioana României în anii 1933, 1935, 1936 și 1937. Totodată, gruparea din Banat a câștigat în două rânduri Cupa României (1934, 1936). Ripensia a fost reînființață în urmă cu cinci ani, după o pauză de mai bine de șase decenii.

Marius ANGHEL 14 Jul. 2017, 11:22 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă