A treia remiză albă pentru echipa lui Daniel Oprița, tot cu o echipă din Liga 2. Reșița a avut două goluri anulate în amicalul cu UTA | FOTO

Marius ANGHEL 11 Feb. 2018, 11:06 Pregătiri, amicale

Aflată în cantonament la baza sportivă proprie, din Valea Domanului, CSM Școlar Reșița a disputat sâmbătă, 10 februarie, al treilea amical al iernii. Adversară a fost și de această dată o echipă din liga secundă, eșalon în care rosso-nerii vor să joace din sezonul viitor. După 0-0 cu Ripensia Timișoara (acasă) și 0-0 cu ASU Poli Timișoara (deplasare), CSM Școlar Reșița a încheiat cu același scor și meciul cu UTA.

Disputat pe un frig pătrunzător, meciul a avut un ritm alert, ambele echipe creându-și ocazii de a marca. De altfel, rosso-nerii au și înscris de două ori, însă ambele goluri au fost anulate pe motiv de ofsaid.

Reșița a început bine și Ene a trimis un șut din voleu puțin pe lângă poarta apărată de Bodea. Replica arădenilor a venit după doar câteva minute, când Stahl a centrat de două ori periculos în careul gazdelor, dar niciun coechipier nu se afla la finalizare. Treptat, au apărut accidentările. Mai întâi, în minutul 29, accidentarea lui Manole l-a determinat pe Daniel Oprița să-l schimbe pe acesta cu Vădrariu. În repriza secundă, s-a accidentat și portarul de rezervă, Daniel Petruț, iar între buturi a intrat din nou Zimmermann.

Daniel Oprița: „Totul a mers bine, dar ne lipsește golul”

Antrenorul principal al rosso-nerilor, Daniel Oprița, s-a declarat mulțumit de atitudinea elevilor săi, dar încă așteaptă ca echipa sa să și marcheze.

„După părerea mea, a fost un meci bun. Am evoluat împotriva unei echipe bune și consider că în prima repriză am controlat jocul. Este bine că ne-am creat ocazii, am avut destule actiuni de poartă și am avut o posesie a mingii destul de bună. Ceea ce am lucrat la antrenament am făcut la acest meci în teren și chiar sunt foarte mulțumit. Am realizat un joc spectaculos, spun eu, cu o circulație bună a mingii. Acest lucru îmi doresc de la echipa mea. Singurul lucru care mă nemulțumește este faptul că nu am reușit să înscriem nici la acest joc, chiar dacă nu am primit gol, deși am făcut câteva greșeli în apărare care sper eu să nu se mai repete. În această perioadă am făcut antrenamente foarte grele, iar băieții au răspuns destul de bine, au fost agresivi și au avut o atitudine bună la acest meci. Totul a mers bine, mai puțin lipsa golului. Ne-am dori să începem și pe iarbă pregătirea, dar nu avem unde deocamdată. Terenul este încă moale și greu de jucat pe el, iar jucătorii riscă să se accidenteze. Nici pe sintetic nu este foarte bine, pentru că au probleme cu genunchii. Sperăm ca vremea să ne ajute și să începem să facem antrenamente și pe iarbă, căci, până la urmă, acolo vom juca meciurile oficiale. Vom rămâne și în această săptămână în cantonament până vineri, la stadion, cu câte două antrenamente pe zi. Vineri, 16 februarie, vom juca un meci amical cu Pandurii Tg. Jiu după care o să le dau la băieți două zile libere. După aceea, vom începe de luni antrenamentele, iar miercuri vom juca un alt amical. Nu avem noutăți în cadrul lotului deocamdată și după cum s-a putut vedea, nu avem un lot numeros. Am folosit și câțiva juniori de la noi, iar în momentul de față ne-ar mai trebui un fundaș central, pentru că Puțanu vine după o accidentare. Trebuie să mai aducem un fundaș central, pentru că nu vrem să riscăm în campionat și să fim în situația să nu avem cu cine juca pe acel post. În rest, sunt mulțumit de lot”, a declarat Daniel Oprița.

Cristian Todea: „Joc bun, dar o mică întârziere în gândire la finalizare sau ultima pasă”

Antrenorul echipei arădene, Cristian Todea, a tras concluziile după amicalul din Valea Domanului. „Nu am făcut o primă repriză prea bună, dar asta și pentru că veneam după trei ore pe drum, iar în această iarnă nu ne-am antrenat deloc pe o suprafață sintetică. Dar, apoi am contribuit și noi din plin la meciul frumos, dârz, cu un ritm bun și ocazii de gol. Ne bucurăm că e al doilea meci amical consecutiv în care nu primim gol, dar, pe de altă parte, ne-a lipsit golul. Motivul, cred că am avut o mică întârziere în gândire la finalizare sau ultima pasă și mai mereu mai băgam un adversar un joc sau i-am permis portarului Reșiței să ne ghicească intențiile. Dar, repet, suntem mulțumiți că am luat acest amical, împotriva unei echipe peste nivelul Ligii a III-a, care de altfel a și adus jucători din primele două eșaloane în această iarnă. Încheiem o saptamână cu multe meciuri, cel mai important este că aproape toți băieții au terminat fără probleme medicale și au reușit să joace fiecare dintre ei destule minute”, a declarat, conform sportarad.ro, Todea.

Alin Liuba: „O să vină și golul!”

Alin Liuba, unul dintre jucătorii care au rămas în această iarnă la Reșița, a spus după a treia remiză consecutivă a rosso-nerilor: „Am realizat un meci bun având în vedere faptul că suntem într-o perioadă grea, cu antrenamente tari. Roadele acestor antrenamente încep să se vadă pentru că, jucăm din ce în ce mai bine. Am întâlnit o echipă bună a Ligii a II-a, căreia i-am pus probleme în unele momente ale jocului. De la meci la meci, relațiile de joc se vor lega și vom arăta din ce în ce mai bine. O să vină și golul în meciurile viitoare. Important este că nu am primit gol și sunt convins că vom înscrie. Atmosfera este extraordinară la echipă, chiar dacă au venit mai mulți jucători noi. Aceștia au fost bine primiți, iar obiectivul nostru este să nu pierdem în meciurile oficiale. Aș fi ipocrit să spun că nu ne interesează ce face Șirineasa, dar prima dată trebuie să ne uităm la noi”.

CSM Școlar Reșița: Zimmermann – Costin, Bactăr, Podină, Copaci – Negoescu, Breșneni, Vaștag, Manole – Bărbulescu – D. Ene. Au mai intrat: Petruț, Bursac, Puțanu, Szijj, Liuba, Vădrariu, Jula, Burciu și Staicu.

UTA: Bodea – Polgar, Al. Manea, R. Iuga, Dinculescu – Stahl, Petra, I. Tănase – Buia, Hlistei – Curtuiuș. Au mai intrat: Opriș, Roșca, Prună, A. Iuga, D. Popa, Lazăr, Sorato și Zamfir.

Articol și foto de Marian CĂ‚RĂ‚VAN

Marius ANGHEL 11 Feb. 2018, 11:06 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă