EXCLUSIV | Poliția economică a descins la clubul Dunărea Călărași. Inspectorii au ridicat mai multe documente

Marius ANGHEL 24 Feb. 2017, 15:08 Liga 2

Reprezentanți din cadrul Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Călărași, secția economică, au descins, ieri, la sediul clubului de fotbal din Liga a 2-a Dunărea Călărași. Oamenii legii au ridicat mai multe documente din perioada 2014-2016 pentru a verifica cum s-au cheltuit sumele de bani din visteria echipei finanțate de Consiliul Local și cel Județean al Călărașiului.

Polițiștii s-au autosesizat în urma unor articole apărute în presa călărășeană, referitoare la nejustificarea unor sume de bani din cadrul clubului, materiale apărute după un control audit al Consiliului Județean și unul al celor de la Curtea de Conturi.

Fosta conducere a clubului de pe malul Borcei ar fi vizată în acest caz. Fostul președinte, Constantin Ștefan, contabilul Ion Runcu, dar și alte persoane care au ridicat sume de bani din casieria clubului fără a avea vreo calitate în cadrul clubului.

La mijlocul lunii noiembrie a anului trecut fosta conducerea a clubului din Călărași a demisionat, în locul acestora fiind adus ca președinte Bogdan Leu.

„A fost, într-adevăr, un control. Sunt niște controale efectuate pentru o perioadă de până la numirea mea ca președinte. Au fost patru-cinci persoane de la Ispectorat și au cerut niște documente. Le-am pus la dispoziție documentele și urmează să vedem ce urmează. Au citit articolele de presă din Călărași, despre niște probleme care s-au întâmplat înainte de venirea mea la club, și s-au autosesizat. Asta mi-au spus. Nu are nicio treabă cu soarta clubului, de funcționarea sa. Din câte am înțeles, este un dosar penal deschis pentru persoane. Le-am pus la dispoziție documentele de achiziții din perioada 2014-2016, cu fișe, cu facturi, absolut tot. Bine, ei oricum știau ce caută”, a comentat, pentru Liga2.ro, președintele clubului Dunărea Călărași, Bogdan Leu.

Articol scris de Marius ANGHEL

 

Marius ANGHEL 24 Feb. 2017, 15:08 Liga 2
Pe aceeași temă