Oțelul rămâne în Galați. Stadionul Dunărea a fost omologat de reprezentanții FRF

FC Oțelul a primit marți după-amiază verdictul din partea reprezentanților FRF: își va juca ultimele trei meciuri de pe teren propriu din acest an tot în Galați, pe Stadionul Dunărea.

Comisia de omologare venită marți în Galați la solicitarea celor de la Oțelul, a inspectat timp de două ore arena de lângă Sala Sporturilor și a omologat-o pentru a putea găzdui meciuri din Liga 2.

Astfel, Oțelul își va disputa primul meci pe „Dunărea” sâmbătă, de la ora 11:00, în compania formație FC Academica Clinceni, în prima etapă din returul sezonului regulat.
În acest demers, Oțelul a beneficiat și de înțelegerea reprezentanților echipei de liga a treia Metalosport, care își dispută meciurile de pe teren propriu pe același stadion.

Metalosport urmează să joace tot pe teren propriu în etapa de la sfârșitul acestei săptămâni și avea programat meciul cu Atletico Vaslui tot sâmbătă, de la ora 14:00. În condițiile în care terenul de joc este în condiții precare, era practic imposibil ca pe el să se joace două partide în aceeași zi, cu doar o oră între ele, situația în care Metalosport a fost de acord și a obținut aprobarea FRF și al adversarei pentru a-și devansa meciul cu o zi. Astfel, partida Metalosport – Atletico Vaslui va avea loc vineri, de la ora 14:00.

Oțelul a jucat până acum pe stadionul care-i poartă numele, însă proprietarul arenei, Combinatul ArcelorMittal a comunicat clubului că nu-i mai permite să joace acolo.

Inițial, cei din conducerea Oțelului anunțaseră la FRF că doresc să joace fie pe stadionul din comuna gălățeană Liești, fie pe cel din Brăila, respingând varianta „Dunărea” din cauza stării proaste a terenului. Ulterior, s-au răzgândit la presiunea suporterilor.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Pe aceeași temă