OFICIAL | Daniel Bălan, antrenor-jucător la Rapid Suceava. „Mi-a trebuit o doză de curaj să accept”

Marius ANGHEL 27 Apr. 2016, 12:41 Liga 2

Odată cu rezilierea contractului dintre Costel Ilie și conducerea Rapidului, produsă marți la amiază, Daniel Bălan a devenit în mod oficial noul antrenor principal al grupării sucevene. Bălan, în vârstă de 36 de ani, nu va renunța însă la activitatea de jucător, urmând să activeze în această dublă postură până la finalul campionatului. Fostul fotbalist al Stelei a condus ieri prima ședință de pregătire a echipei sucevene și este încrezător că poate scoate Rapidul din situația dificilă în care se află.

„Mi-a trebuit o doză de curaj să accept să preiau această mare responsabilitate într-un moment atât de greu, în care echipa se află pe un loc retrogradabil cu șapte etape înainte de finalul sezonului. Acum, nu trebuie să se aștepte lumea că voi face minuni peste noapte, dar aștept ca o schimbare în bine să se vadă. Am vorbit cu băieții în vestiar și cred că toată lumea a conștientizat că trebuie să ne trezim până nu va fi prea târziu. Eu vin din mijlocul vestiarului, îi cunosc foarte bine pe jucători și sper să reușesc să-i mobilizez astfel încât să treacă peste acest blocaj psihic. Pentru a izbuti însă, este nevoie ca și publicul și conducerea clubului să fie de partea noastră. În ceea ce mă privește, sunt încrezător că voi face treabă bună”, a declarat Daniel Bălan. Aceasta a precizat că este adeptul sistemului 4-4-2, anunțând că va încerca să imprime echipei un stil ofensiv.

„Îmi place să joc pe atac. În situația în care ne aflăm nici nu are rost să stăm cu fundu-n poartă. Avem nevoie să dăm goluri, să câștigăm și să adunăm punctele necesare menținerii în eșalonul al doilea”, a mărturisit Bălan, care a primit încurajări și de la antrenorul pe care l-a înlocuit, Costel Ilie: Îi doresc multă baftă lui Daniel. Am trecut și eu prin așa ceva. Sper că plecarea mea să aducă o schimbare în bine la echipă. Băieții trebuie să aibă încredere în el, pentru că au șanse să rămână în Liga 2. Următoarele două meciuri, cele cu Berceni și Pojorâta vor fi vitale. Dacă le câștigă pe amândouă, au șanse mari să prindă locul 2″.

În acest moment, Rapid Suceava ocupă locul al patrulea în ierarhia play-out-ului Seriei I, poziție retrogradabilă. Vineri, cu începere de la ora 17:00, „alb-vișiniii” vor întâlni pe teren propriu formația ACS Berceni, într-un meci contând pentru etapa a 4-a. În această săptămână, nu doar sucevenii și-au schimbat antrenorul, ci și cei de la Berceni. Ilfovenii vor veni pe Areni cu Răzvan Rotaru, Marian Rada fiind demis marți.

Până la finalul campionatului, Rapid Suceava mai are de disputat meciuri cu: ACS Berceni (a), Bucovina Pojorâta (d și a), ACS Berceni (d), Gloria Buzău (a), Ceahlăul Piatra Neamț (a) și CS Balotești (d).

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 27 Apr. 2016, 12:41 Liga 2
Pe aceeași temă