Nedelcu: „Aștept să îmi facă antrenorul o listă și vom renunța la cinci-șase jucători”

Marius ANGHEL 21 Dec. 2014, 14:07 Liga 2
Nedelcu:**

Farul Constanța a încheiat anul la două puncte deasupra ultimei clasate din Seria I a Ligii 2. „Marinarii” sunt pe locul 10 din 12 și vor avea parte din nou de o iarnă agitată. Parcursul slab din campionat va obliga conducerea să facă noi schimbări în lot pentru a încerca să găsească o formulă cât mai competitivă, însă cum banii lipsesc acest lucru este destul de greu de realizat. Speranța constănțenilor stă în juniorii locali.

Principalul finanțator al Farului, Giani Nedelcu, este nemulțumit de prestația echipei sale și anuntă ca va renunța la mai mulți jucători în această iarnă. Acesta a mai spus, sâmbătă, într-o intervenție telefonică la Sport Total FM, că sunt jucători la centrele de juniori care ar putea face pasul către echipa mare. „Echipa a fost departe de așteptările mele. De câte ori am adus jucători, la noi nu jucau și cum plecau începeau să joace bine. Aștept să îmi facă antrenorul o listă și vom renunța la cinci-șase jucători care nu dau randament. Din discuțiile pe care le am cu echipa de juniori, cei de acolo îmi spun că vin ceva jucători din spate. Sper să apuce să și joace”, a spus Nedelcu.

Totuși, omul de afaceri așteaptă un răspuns în privința renunțării la jucători de la antrenorul interimar Ion Barbu, însă și acesta, la rândul său, așteaptă un răspuns dacă va continua munca la Farul pentru că mandatul i-a expirat. „Nu știu dacă voi mai continua aici, deși mi-aș dori. Sunt din 1999 trup și suflet pentru Farul, am ajutat la supraviețuirea acestei echipe și cred că aș putea face o strategie funcțională, dacă mi s-ar oferi șansa să demarez un proiect nou, nu să ajustez proiectele altora. Avem, însă, nevoie de o schimbare radicală, dacă dorim să supraviețuim și să ajungem să facem performanță. Simt că spiritul Farului a început să moară când ne-am retras noi și că cei care vin din urmă nu mai simt nimic real pentru club. An de an plecăm la drum cu niște planuri, cu ideea de a aduce constănțeni în echipă și terminăm cu 20 de jucători din alte localități, care nu au nimic comun cu acest oraș. Nu vreau să fiu înțeles greșit, pentru că toți băieții și-au făcut treaba atât cât au putut, în condițiile date. Aveam, însă, soluții și la noi în curte, poate mai puțin costisitoare și nu mai încurcam pe nimeni. Acum ne uităm cu groază că ne așteaptă același scenariu, cu trial în iarnă și o echipă complet nouă, pentru că nu am reușit să ne achităm de obligații, iar jucătorii și-au făcut bagajele și au plecat”, declara antrenorul constănțean săptămâna trecută.

„Jucătorii trebuie să își facă datoria, să joace și să vină cu capul sus când vin să ceară bani”

În altă ordine de idei, Nedelcu speră să poată să mai achite din restanțele către jucători până de sărbători, iar restul banilor datorați să-i plătească anul viitor. „Jucătorii trebuie să își facă datoria, să joace și să vină cu capul sus când vin să ceară bani. Încercăm să dăm și noi niște bani la jucători înainte de Crăciun și apoi să vedem ce vom face anul viitor”, a mai spus Nedelcu în emisiunea „Trafic sport”.

Pentru a face rost de bani pentru club, finanțatorul Farului s-a gândit să închirieze depozite și spații comerciale în incinta stadionului. „Noi vrem să facem niște afaceri pe la stadion pentru echipă. Închiriem depozite, spații comerciale și ceea ce se încasează să meargă la echipă. La insolvență mai avem un an de plătit. Noi am câștigat procesul cu Finanțele, însă nu am primit comunicarea”, a încheiat conducătorul echipei din Liga 2.

Marius ANGHEL 21 Dec. 2014, 14:07 Liga 2
Pe aceeași temă