Mihalcea le cere încredere suporterilor călărășeni: „Nu îi voi dezamăgi. Trebuie să ne strângem toți în vară să sărbătorim”

Marius ANGHEL 05 Feb. 2016, 18:15 Liga 2
Mihalcea le cere încredere suporterilor călărășeni:**

Dunărea Călărași va începe partea a doua a sezonului cu un nou antrenor, în persoana lui Adrian Mihalcea (39 ani). Staff-ul tehnic pe care fostul dinamovist îl va conduce va avea o presiune mare pe umeri încă din start, Ionel Ganea predându-i echipa într-un moment în care se află pe primul loc în Seria I a Ligii 2, la egalitate de puncte cu Rapid București. Mihalcea va avea ca obiectiv promovarea, clasarea pe un loc de play-off fiind deja asigurată.

Adrian Mihalcea, originar din Slobozia, revine după 20 de ani la Călărași, de data aceasta în postura de antrenor, după ce în sezonul 1995-1996 a activat ca jucător la Dunărea. După ce a semnat un contract valabil până la vară, cu opțiunea de prelungire pe încă un an, Mihalcea a acordat site-ului oficial al clubului un interviu în care spune ce gânduri are, ce obiective și-a asumat și ce crede despre echipă și suporteri. Mai jos îl puteți citi.

– Adi Mihalcea, viața te-a adus din nou la Călărași, de data asta în postura de antrenor. Un sezon, 1995-1996, ai activat ca jucător la Dunărea Călărași. Cum ai regăsit Călărașiul după aproape 20 de ani?
– Mi-a fost, glumind spus, un pic „de ajuns” ca să ajung la marea performanță. Am găsit echipa într-o postură mult mai favorabilă, o echipă pe val, o echipă care își dorește foarte mult să facă istorie. Există posibilitatea să nu se mai întâlnească vreodată cu această oportunitate. Câțiva oameni au rămas din timpurile când activam ca jucător. E ok. Am început, avem deja o săptămână și ceva de când lucrăm împreună.

– Ai semnat cu Dunărea…
– Da, oficial am semnat cu Dunărea, este un contract valabil până în vară cu posibilitatea de prelungire.

– Ce obiectiv ți s-a fixat?
– Obiectivul este acela de a încerca promovarea. Știu că este un obiectiv îndrăznet, dar toată lumea din jurul echipei, plus noi, staff-ul și jucătorii ne dorim acest lucru.

„Presiune nu simt, presiunea încerc să o iau și de pe umerii jucătorilor și să joace la adevărata lor valoare”

– Cum ți se par jucătorii?
– Nu sunt jucători de o valoare individuală extraordinară, dar formează un grup unit. Deci ei, cu forța grupului, plus munca fostului antrenor și-au spus cuvântul și asta este un lucru mai important decât a avea individualități în echipă.

– Simți o presiune ceva mai mare în sensul în care ai găsit echipa pe primul loc?
– Nu există presiune și eu sunt de principiul că, dacă munca este corectă, vin și rezultatele. Până la urmă presiunea te face la un moment dat să lucrezi mult mai atent și mai bine. Asta nu face decât să ne ambiționeze mai mult. Deci presiune nu simt, presiunea încerc să o iau și de pe umerii jucătorilor și să joace la adevărata lor valoare, fără a gândi la ceea ce s-ar putea întâmpla dacă nu îndeplinesc obiectivul.

– Ce l-ar putea individualiza pe antrenorul Adi Mihalcea?
– Sunt un antrenor disciplinat. Sunt un antrenor care pune bazele pe pregătirea fizică, foarte importantă în fotbalul actual și pe tacticizarea jocului. N-am avut în sezoanele în care am fost antrenor rezultate mari. Au existat rezultate fluvii, dar sunt pe plus la meciuri câștigate și la siguranța în joc.

Agresivitate, o atitudine pozitivă: cerințele sale pentru jucători

– Ai antrenat până acum pe Unirea Slobozia și ACS Berceni. Dunărea, cred că reprezintă o provocare importantă pentru cariera ta?
– Da, este o provocare importantă și prin obiectivul pe care și l-a propus și sunt conștient, mă repet, mă înham la muncă și îmi doresc să realizez acest obiectiv și pentru oraș și pentru ceea ce înseamnă viitorul meu în această branșă.

– Ai fost atacant, îmi imaginez că partitura tactică va fi una ofensivă.
– Va fi o partitură echilibrată. Noi n-avem voie să atacăm sau să ne gândim la atac cât să pregătim și apărarea. Dar vom fi destul de ofensivi și agresivi. Asta îmi doresc de la jucătorii mei: agresivitate, o atitudine pozitivă n-are cum să nu îți dea mari posibilități de poartă.

– Ai mai avea nevoie de întăriri?
– Da, cu siguranță. Din păcate, echipa a slăbit prin plecarea lui Buș și situația puțin neclară cu Alami. Din fericire pentru noi, se pare că Alami a revenit la sentimente mai bune și va face parte în continuare din grupul nostru, dar încercăm să aducem încă doi-trei jucători, nu mai multe piese, nu neapărat numeric, cât valoric, pentru că vor fi partea a doua a sezonului regulat plus play-off-ul, va fi foarte greu și atunci sunt destule meciuri, intervin suspendările.

– Meciurile se vor juca chiar și miercurea la un moment dat.
– E posibil și treaba aceasta. Și mai e ceva, vrem să creăm concurență pe posturi. Asta nu te face decât să crești și ca valoare individuală și ca grup.

– Spune un mesaj pentru cei care te-au văzut ca jucător și care te vor urmări începând cu 27 februarie pe banca Dunării, în primul meci oficial al anului.
– Aș vrea să se gândească la mine ca antrenor și numai ca la un antrenor, nu ca la un fost jucător. Lasăm cariera de fotbalist la o parte. Trebuie să aibă încredere în mine pentru că nu îi voi dezamăgi, cu siguranță. Trebuie să creadă și să stea lângă echipă și în momentele grele și trebuie să ne strângem toți în vară să sărbătorim.

Marius ANGHEL 05 Feb. 2016, 18:15 Liga 2
Pe aceeași temă