Massone a preluat Șoimii Pâncota. Un antrenor argentinian va conduce echipa arădeană ce în primele trei etape a primit 41 de goluri. Primele transferuri

Marius ANGHEL 25 Aug. 2016, 11:58 Liga 2

După trei eșecuri la scor în startul acestui nou sezon al Ligii 2, Șoimii Pâncota pare că va reveni la normalitate. Gruparea arădeană care a fost respinsă de autoritățile locale din Pâncota și care s-a mutat la Șiria va avea un nou finanțator după ce Pavel Piroș a ajuns la un acord cu italianul Angelo Massone. Fostul acționar al Ceahlăului, club pe care l-a dus în faliment, revine astfel în fotbalul românesc după ce în această iarnă a reîncercat din nou să pună mâna pe Rapid București, înainte să fie exclus din campionatul Ligii 1.

Creatorul echipei Șoimii Pâncota, Pavel Piroș, va avea o funcție onorifică de acum înainte în cadrul clubului, de președinte de onoare. „Vreau să spun că sunt foarte obosit după toată această perioadă, care nu a fost una ușoară. Dacă am greșit cuiva în tot ce am făcut până acum, îmi cer iertare. Iar pentru cei care m-au hulit și jignit vreau să le spun că îi iert. Iar cei care cred că nu am făcut bine ce am făcut, se înșeală. Eu tot ce mi-am dorit a fost să dau continuitate clubului Șoimii Pâncota în liga a doua, pentru că niciodată nu vor mai ajunge la acest nivel. Le-am recomandat celor de la club să îl aducă pe Issa, pentru că este un jucător foarte valoros care poate ajuta formația și – în plus – este un caracter extraordinar care oricând are loc la această echipă. Nu am dat Șoimii pentru bani, să ne înțelegem bine. Voi fi alături de noii proprietari, voi pune la dispoziție toată logistica, voi oferi tot echipamentul, un sediu, salvările, agenții de pază, autocarul, tot ce e necesar la club. Rămân să-i ajut cu sfaturi, dacă doresc. De aceea, am și rămas președinte de onoare. Sigur, îmi pare enorm de rău că ies, practic, din acest club, Șoimii Pâncota fiind ca un copil, pe care l-am crescut șase ani de zile, cu realizări multiple. Am fost acuzat și înjurat că îi silesc pe copii să meargă în deplasări, să joace împotriva unor adversari de calibru. Ultima deplasare a fost plătită de domnul Massone, știam că e mai bine să țin clubul în viață decât să-l desființez. Iată că acum lucrurile intră în normal. Nu era corect ca Șoimii să fie depunctată și amendată pentru neprezentare”, a declarat Piroș pentru Sport Arad.

Un argentinian, fost jucător la Argentinos Juniors sau Lecce, vine ca antrenor

În afară de Angelo Massone, care va ocupa funcția de președinte, în conducerea clubului Șoimii Pâncota se va afla și Mugurel Ilisei (manager sportiv), Dorin Micșa (director sportiv) și Liviu Ilea (director de competiții), primii doi fiind implicați la conducerea unui alt club care în iarnă s-a desființat, FC Caransebeș.

Noul antrenor al „șoimilor” va fi, potrivit Sport Arad, argentinianul Pedro Pablo Pasculli (56 ani), un fost atacant al echipelor Colon de Santa Fe, Argentinos Juniors, Lecce sau Newell”s Old Boys. Ca și antrenor, acesta a fost pe banca tehnică a naționalei Ugandei, la Italia (fotbal pe plajă), Verbania (Italia), Dinamo Tirana (Albania) sau Cittanova (Italia).

Cât privește lotul de jucători, primele certitudini sunt portarul Adrian Horvath, fostul căpitan al Pâncotei din sezonul trecut, Issa Thiaw, și atacant Cosmin Negoescu. „Avem zece jucători cu care suntem în tratative foarte avansate și pe care vineri îi vom legitima. Cu toții sunt români, cu excepția lui Issa. De asemenea, pentru meciul cu Olimpia Satu Mare vom păstra în lot și cinci, șase dintre juniorii care au evoluat până acum în campionat. Mai este perioadă de transferuri până în cinci septembrie, astfel că avem timp să completăm lotul. Antrenorul Pasculi va ajunge joi la Arad, urmând ca vineri să avem prima ședință de pregătire în noul format”, a spus, pentru sursa citată mai sus, Dorin Micșa, directorul sportiv al Pâncotei.

În primele trei etape ale Ligii 2, Șoimii Pâncota a pierdut cu 16-0 la CS Afumați, cu 7-0 pe teren propriu cu Sepsi Sfântu Gheorghe și cu 18-0 la București cu Juventus. Cu cele 41 de goluri încasate în acest timp, gruparea arădeană e ultima în clasamentul Ligii 2, însă niciun punct acumulat au și Metalul Reșița și ACS Berceni. Sâmbătă, în etapa a 4-a, Șoimii Pâncota joacă pe teren propriu cu Olimpia Satu Mare, ocupanta locului 10, cu 4 puncte.

Marius ANGHEL 25 Aug. 2016, 11:58 Liga 2
Pe aceeași temă