Liga 2 și 3 ar putea avea noi denumiri din sezonul următor. FRF a depus deja cerere la OSIM

Marius ANGHEL 21 Aug. 2015, 12:12 Special
Liga 2 și 3 ar putea avea noi denumiri din sezonul următor.** FRF a depus deja cerere la OSIM

FRF dorește să schimbe denumirea Ligii a II-a în Liga Națională, începând din sezonul viitor, când al doilea eșalon fotbalistic intern va avea o serie de 22 de echipe, fiind posibil ca și Liga I să devină Superliga, au declarat, joi, pentru Mediafax, surse de la Casa Fotbalului.

FRF a depus la OSIM două cereri de înregistrare a mărcilor „Liga Națională – Produse și/sau servicii grupate pe clase: organizarea de evenimente sportive în domeniul fotbalului” și „Liga Regională – Produse și/sau servicii grupate pe clase: organizarea de evenimente sportive în domeniul fotbalului”. Cel mai probabil, denumirea de Liga Regională va fi atribuită Ligii a III-a, cea care din sezonul 2016-2017 se va mări de la cinci la șase serii, iar numărul echipelor va crește de la 74 la 96.

Oficialii Ligii Profesioniste de Fotbal, for care organizează Liga I, nu au înțeles motivul pentru care FRF dorește înregistrarea mărcii „Liga Națională”, astfel că președintele LPF, Gino Iorgulescu, i-a solicitat omologului său de la Casa Fotbalului, Răzvan Burleanu, introducerea unui punct pe ordinea de zi a Comitetului Executiv de joi, în care președintele FRF să explice motivele solicitării de înregistrare a mărcilor menționate și modalitatea de exploatare a acestora.

Joi, conducerea FRF a explicat că dorește schimbarea numelui Ligii a II-a, care acum se dispută cu două serii a câte 14 echipe, în Liga Națională, din sezonul 2016/2017, când ar urma să fie în eșalonul al doilea o serie cu 22 de echipe.

Apoi, unul dintre membrii Comitetului Executiv al FRF i-a propus președintelui LPF, Gino Iorgulescu, ca și Liga I să își schimbe denumirea, în Superliga, propunere ce va fi analizată.

Articol scris de Adrian ȚONE și Adrian PETCULESCU (Mediafax)

Marius ANGHEL 21 Aug. 2015, 12:12 Special
Pe aceeași temă