Liga 2 Casa Pariurilor, pentru patru ani! Cum comentează Răzvan Burleanu asocierea campionatului cu o companie de betting

Marius ANGHEL 20 Oct. 2017, 14:09 Liga 2

Federația Română de Fotbal a oficializat astăzi, 20 octombrie, parteneriatul cu Casa Pariurilor, compania de betting care va deveni, din actualul sezon, sponsorul oficial al campionatului Ligii 2 de fotbal și al Cupei României, două dintre principalele competiții pe care le organizează. Parteneriatul anunțat astăzi printr-o conferință de presă la Casa Fotbalului se va întinde pe o durată de patru ani.

Burleanu: „Îi felicit pe reprezentanții Casei Pariurilor pentru inspirația de a investi într-o competiție care crește cum nu a mai făcut-o niciodată”

Din acest moment, adică începând cu etapa a 13-a, Liga 2 devine Liga 2 Casa Pariurilor, titlu pe care Liga2.ro l-a dat ieri la articolul în care anunța acest parteneriat și titlu pe care îl dă pe site-ul oficial și FRF. Campionatul Ligii 2 va fi asociat cu numele Casa Pariurilor pe o durată de patru ani.

„Sunt foarte bucuros să putem continua cu succes strategia comercială pe care ne-am asumat-o și care a dovedit în ultimii trei ani că reprezintă un model pentru asigurarea suportului optim pentru performanța sportivă. Branduri importante, atât românești, cât și de anvergură europeană, au descoperit și descoperă continuu, în proiectele Federației Române de Fotbal, platforme pentru finanțarea fotbalului și suntem mândri că am putut reconstrui reputația acestei instituții. Casa Pariurilor devine sponsor al Cupei României, o competiție care a renăscut în urma proiectului FRF de rebranding și promovare, și, totodată, devine naming sponsor al competiției Liga 2. Proiectul nostru prin care am creat, împreună cu membrii FRF, noul brand Liga 2 la începutul acestui an se consolidează acum și vedem consecințele unei strategii eficiente”, a declarat, citat de frf.ro, președintele federației, Răzvan Burleanu.

„Casa Pariurilor devine și premium sponsor al Ligii 2. Am pus pe picioare un nou brand pentru Liga 2 și vedem rezultatele acum. Îi felicit pe reprezentanții Casei Pariurilor pentru inspirația de a investi într-o competiție care crește cum nu a mai făcut-o niciodată. Marea performanță începe de aici, de la Liga 2″, a mai spus Răzvan Burleanu.

Directorul Casei Pariurilor: „Ne gândim și la baze și spijinim Liga 2”

Directorul general Casa Pariurilor, Gabriel Vasilescu, a menționat că unul dintre obiectivele principale ale companiei pe care o reprezintă îl reprezintă sprijinirea fotbalului românesc. Potrivit anunțului de pe pagina sa oficială, Casa Pariurilor spune că investește în Liga 2 pentru că se gândește la viitor și la bazele unui fotbal sănătos. Compania de betting vede campionatul Ligii 2 ca pe o competiție care speră să devină rampa de lansare pentru cât mai mulți tineri și primul punct de pornire al unei noi generații. Prin parteneriatul cu FRF, Casa Pariurilor își asumă sprijinirea sportului românesc!

„Din acest sezon, Casa Pariurilor devine sponsor oficial al Ligii 2 și al Cupei României. Este un parteneriat care se va întinde pe patru ani. Încă de la început, Casa Pariurilor și-a propus să sprijine fotbalul românesc, iar acum oficializăm susținerea unei competiții de tradiție, cum e Cupa României, dar ne gândim și la baze și spijinim Liga 2, campionat care va prelua inclusiv numele Casa Pariurilor. «De zece ani susținem pasiunea românească pentru fotbal» este un slogan pe care ni l-am însușit și în care credem”, a precizat directorul general Casa Pariurilor, Gabriel Vasilescu.

Felix Grigore: „Relația FRF cu cluburile din Liga 2 trece într-o etapă istorică”

Managerul general al Departamentului Competiții din cadrul FRF, Felix Grigore, consideră un pas important pentru Liga 2 faptul că i s-a alăturat ca sponsor premium Casa Pariurilor.

„Sunt foarte bucuros că relația FRF cu cluburile din Liga 2 trece într-o etapă istorică. Este pentru prima dată când această competiție are un sponsor premium și o susținere financiară concretă. Vreau să vă asigur că vom continua și vom amplifica proiectele cu cluburile din Liga 2. Am demonstrat că putem face lucruri importante, lucruri la care alții nici nu visau”, a declarat Felix Grigore.

Potrivit FRF, Casa Pariurilor este prima companie de betting din România și singurul brand românesc, și-a început activitatea în urmă cu zece ani, în 2007, numărând în prezent 740 de agenții active în 273 de localități. Licențiată ONJN, platforma de pariuri sportive www.casapariurilor.ro este funcțională în online-ul românesc din 2015 și are peste 100.000 de jucătorii activi.

Opinii pro și contra între conducătorii cluburilor din Liga 2. Cititorii ironizează parteneriatul

Contravaluarea parteneriatului dintre FRF și Casa Pariurilor nu a fost făcut public, însă, sursele Liga2.ro, spun că asocierea dintre campionatul Ligii 2 și companie de betting s-a făcut contra unei sume care se învârte undeva aproape de 200.000 de euro pe sezon, cluburile urmând să încaseze fiecare circa 10.000 de euro și vor fi nevoite să promoveze numele sponsorului. Suma poate crește sau scădea în următoarele trei sezoane în funcție de echipele angrenate în competiție și cât de mult va crește nivelul Ligii 2.

Ideea asocierii cu Casa Pariurilor nu mulțumește însă toți reprezentanții cluburilor din Liga 2. Deoarece corectitudinea desfășurării meciurilor din campionatul eșalonului secund este pusă din ce în ce mai des sub semnul întrebării, mulți conducători din Liga 2 nu vor să promoveze la meciurile de pe teren propriu noua denumire a campionatului, mai ales contra unei sume de 10.000 de euro pe care o consideră minusculă. În plus, fiindcă majoritatea echipelor sunt departamentale, deci supraviețuiesc din banii publici, asocierea aceasta, banii publici cu pariurile, nu e văzută cu ochi buni.

Un alt conducător din Liga 2 spune că această asociere e benefică, nu doar din punct de vedere financiar, ci și fiindcă se va încerca astfel securizarea fenomenului pariuri și producerea de mari surprize.

Comentariile cititorilor articolului publicat ieri de Liga2.ro și pe pagina de facebook a site-ului nostru nu mai au nevoie de alte cuvinte:

Willie: „Liga 2 Mafia Pariurilor*”
george olaru: „Să vedeți de acum meciuri vândute la pariuri, adică trucate. Se duce naibi fotbalul românesc. Și așa este la pământ.
Andrei Vlad Popa: „Liga2.ro, e deja de câțiva ani casa pariurilor, bet365, unibet, efortuna, etc :)))”
Bobbie Vasyl: „Dacă ajung mare îmi fac firmă de catering, Casa Blaturilor Pufoase. Sponsorizez și eu liga2!”
Robert Laszlo: „I se potrivește numele!:)))”
Rusu Iulian Ciprian: „Păi cluburile ar urma să primească bani în funcție de cât bagă proștii la pariuri!”

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 20 Oct. 2017, 14:09 Liga 2
Pe aceeași temă