Lăzărescu și-a schimbat strategia în privința promovării: „Nu mai sperăm la prea multe”. Eșecul de la Bacău e pus pe seama „ghinionului fantastic”

Marius ANGHEL 24 Mar. 2015, 13:54 Liga 2
Lăzărescu și-a schimbat strategia în privința promovării:

Înfrângerea de sâmbătă de la Bacău, din cadrul etapei a 21-a a Seriei I, 1-2 cu Sport Club i-a îndepărtat din nou la șapte punte pe cei de la Academica Argeș de liderul FC Voluntari. De la reluarea returului, gruparea antrenată acum de Ciprian Urican recuperase trei puncte față de ilfoveni în cele patru etape desfășurate până sâmbătă trecută, însă eșecul din ultima le-a dat din nou planurile peste cap.

Cu o etapă înainte de finalul returului, Academica Argeș și-a micșorat din nou șansele de prinde din urmă liderul, însă înfrângerea de la Bacău nu a mai atras aceleași nemulțumiri din partea conducătorilor, așa cum o făceau după victoria cu CS Balotești, cu toate că atunci câștigau. Imediat după finalul jocului, Ciprian Urican și-a lăudat jucătorii, a încercat să le ridice moralul și a declarat că lupta pentru promovare nu este încheiată, spunând să s-a pierdut o luptă, nu războiul.

Luni, la două zile de la disputatea penultimei etape, președintele Dan Lăzărescu declara, la rândul său, că nu e supărat pe jucători pentru acest eșec. Acesta a dat vina pe ghinion și suprafața de joc pentru înfrângere.

„Nu sunt supărat deloc pe jucători. Totul s-a întâmplat din cauza ghinionului. Am jucat destul de bine, am avut cred vreo 12 ocazii din care puteam marca, dar, pentru a nu știu câta oară, terenul a fost sub orice critică. Băieții au muncit foarte mult, au luptat, iar asta s-a și văzut în joc. Dacă după victoria cu 2-0 în fața celor de la CS Balotești i-am certat pe jucători, după partida de la Bacău pot spune că sunt foarte mulțumit de maniera în care au jucat. Nu le-am spus nimic rău după joc, nu i-am certat. Au avut un ghinion fantastic sâmbătă” a spus Lăzărescu, citat de ziarulargesul.ro.

Conducătorul Academicii este însă pentru prima dată incert în privința șanselor de a mai ajunge în acest sezon în Liga 1. Până acum era ferm convins și susținea sus și tare că se pot recupera punctele în minus față de FC Voluntari și chiar au prima șansă la promovare.

„Nu putem spune cu certitudine că nu mai avem chiar nicio șansă la promovare, dar în acest moment nu mai sperăm la prea multe. Dacă nu reușim să ajungem anul acesta în Liga 1, vom rămâne tot la Pitești și vom face tot posibilul să reușim anul viitor să ne atingem obiectivul”, a mai declarat Dan Lăzărescu.

Cu o etapă înainte de finalul returului, Academica Argeș are 43 de puncte și e pe locul 2 în Seria I, iar FC Voluntari are 50 de puncte. Sâmbătă, piteștenii vor juca pe teren propriu cu ACS Berceni, iar liderul joacă tot acasă cu SC Bacău. Pe 4 aprilie începe play-off-ul și play-out-ul Ligii 2.

Marius ANGHEL 24 Mar. 2015, 13:54 Liga 2
Pe aceeași temă