Juventus debutează acasă cu Luceafărul în noul an. „Vin să-și recupereze punctele pierdute”. Ce spune Oprița despre acontarea primului loc

Marius ANGHEL 01 Mar. 2017, 17:38 Liga 2
Juventus debutează acasă cu Luceafărul în noul an.

Juventus București a stat în prima etapă a Ligii 2 din 2017, însă, cu toate acestea, a avut parte de rezultate care să o avantajeze și să rămână cu cinci puncte avans față de următoarea clasată. UTA Bătrâna Doamnă și FC Brașov, echipele care au iernat sub bucureșteni în clasament, au pierdut și au coborât câteva poziții, în timp ce acum pe locul 2 se află Olimpia Satu Mare. Și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe se anunța una dintre pretententele la promovare, grupare covăsneană urcând pe locul 4 și fiind la doar două puncte de poziția secundă.

„Dacă nu bătea Sepsi în minutul 88 era o etapă foarte bună pentru noi. Și chiar Satu Mare dacă ar fi făcut un egal era perfect. Așa… Totuși e bine că UTA a pierdut, la fel și Brașovul”, a rezumat Daniel Oprița rezultatele din prima etapă.

Trupa lui Daniel Oprița debutează sâmbătă, de la ora 12:00, pe teren propriu cu Luceafărul Oradea, una dintre echipele solide ale Ligii 2. Antrenorul liderului nu are probleme de efectiv înainte disputei cu bihorenii, în afara atacantului Dragoș Florea, accidentat în această iarnă pe final de cantonament la Govora.

Luceafărul a cedat, pe teren propriu, în fața celor de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, scor 1-2, după ce a condus. „O să fie un meci foarte greu, cu o echipă bună, care mă aștept să încurce pe Sepsi, au fost aproape, au pierdut și vin și ei să își recupereze punctele la noi. O să fie un meci foarte greu, trebuie să-l tratăm serios și să-l câștigăm. Suntem obligați să câștigăm meciurile de acasă. Nu m-am hătărât în privința primului 11. Noile achiziții s-au comportat bine, sunt în regulă toți”, a mai spus Oprița pentru Liga2.ro.

În această perioadă de transferuri, Juventus i-a legitimat pe fundașul Ioan Neag (CSM Râmnicu Vâlcea), mijlocașii Adrian Hurdubei (Aerostar Bacău)  și Alexandru Zaharia (Gaz Metan Mediaș) și pe atacantul Alexandru Muscă (Dacia Unirea Brăila). Achiziționarea mijlocașului Florin Ștefan, ultima dată la Academica Clinceni, s-a blocat pentru moment după ce FC Olt Slatina, clubul în insolvență de care era legat contractual, i-a pus bețe în roate. „Ștefan nu se mai antrenează cu noi. Nu și-a rezolvat problema lui și e acasă, la Slatina. Am crezut că se poate rezolva transferul lui, dar încă așteptăm”, a declarat antrenorul liderului.

„Și eu dacă aș fi fost în afara clubului aș fi spus la fel, că locul 1 e deja acontat”

Cât despre declarațiile adversarilor din campionat, care dau ca sigur locul 1 ca și acontat de Juventus, Oprița rămâne rezervat. „Și eu dacă aș fi fost în afara clubului aș fi spus la fel, că locul 1 e deja acontat, dar, fiind aici, nu e atât de ușor, pentru că nicio echipă nu cred că poate să câștige toate meciurile sau aproape toate. O să se încurce și UTA și Brașovul și eu sper ca noi să nu facem pași greșiți, dar e destul de greu. E un campionat echilibrat și se joacă. Sunt șapte puncte, cinci față de Olimpia, dar noi avem un meci mai puțin”, a declarat Daniel Oprița pentru Liga2.ro.

La capitorul plecări, Juventus s-a despărțit în această iarnă doar de jucători care au evoluat foarte puțin sau deloc în prima parte a sezonului. Alexandru Nica și Andrei Rontea au fost împrumutați la colega CS Balotești, Marian Stoenac a fost cedat la CNS Cetate Deva, Vlad Opriș a fost redirecționat către CSM Școlar Reșița, iar Roberto Alecsandru a ajuns la Petrolul 52, în timp ce Dragoș Arsu e liber de contract după decizia CNSL.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 01 Mar. 2017, 17:38 Liga 2
Pe aceeași temă