Jucătorii Olimpiei au decis să intre pe teren în meciul cu CS Mioveni. Ce i-a convins să renunțe la protest

Marius ANGHEL 09 Dec. 2016, 20:56 Liga 2

După ce joi au refuzat să se antreneze, în semn de protest față de restanțele salariale de două, trei sau patru luni, cât și de neachitarea primelor pentru toate rezultatele pozitive obținute în acest sezon, jucătorii Olimpiei Satu Mare au renunțat la ideea de a nu intra sâmbătă pe teren, în ultimul meci din acest an, cu CS Mioveni. În cadrul unei conferințe de presă organizate vineri, căpitanului Cosmin Iuhas a anunțat că Olimpia va da totul pentru a obține o victorie în jocul de sâmbătă și a încheia prima parte a sezonul neînvinsă pe propriul stadion. Jucătorii sătmăreni au luat această decizie după ce președintele Consiliului Județean, Csaba Pataki, le-a dat asigurări că vor primi înainte de sărbători o mică parte din salariile și primele restante.

„Sperăm ca în al 12-lea ceas cei din conducerea Consiliului Județean să își aplece capul și spre noi și să facă odată rectificarea, ca pe sărbători să avem și noi ceva bănuți. Din ceea ce am discutat cu domnul Pataki, ni s-a spus că ni se va aloca o sumă cu care conducerea clubului va putea să acopere ce trebuie pentru noi. Nu integral, în mare parte lunile rămase și primele de joc.”, a spus Cosmin Iuhas, citat de satumareonline.ro.

Prezent la conferința de presă a fost și antrenorul Bogdan Andone, care a spus ce le-a comunicat de dimineață președintele Consiliului Județean Satu Mare, Csaba Pataki, atunci când i-a vizitat înainte de antrenamet. „A fost o discuție în care dânsul le-a explicat băieților care e situația cu această rectificare de buget pe care e așteptată ei de ceva vreme. Acum sper ca promisiunile să fie onorate în ceasul al 12-lea. Băieții merită să aibă o vacanță plăcută și sărbători fericire, să aibă ce să pună pe masă la copii și la familie.”, a spus și Andone.

Pataki: „Această finanțare a clubului Olimpia a făcut obiectul și verificării Curții de Conturi și anul trecut, și acum doi ani, și sunt niște procese pe rol”

Potrivit declarațiilor lui Csaba Pataki, la clubul Olimpia există o problemă care se compune din două termene, respectiv, datoriile dinainte de 1 iulie și cele de după 1 iulie. „De când este noul management la nivelul clubului, după 1 iulie, sunt în restanță cu salarii pe două luni de zile. Unii jucători, care erau ai clubului și în primăvară, ei au mai multe restanțe, dar nici ei nu au restanțe pe lunile august, septembrie, octombrie, iar ei solicită un sprijin financiar, prin mărirea contribuției județului la finanțarea acestui club la același nivel cu nivelul pe care l-a finanțat municipalitatea. Această finanțare a clubului Olimpia a făcut obiectul și verificării Curții de Conturi și anul trecut, și acum doi ani, și sunt niște procese pe rol. Ultimul termen privind suspendarea acestei decizii a fost joi. Instanța a rămas în pronunțare. Până ce nu se pronunță instanța, nu putem să știm cum să putem ajuta în condițiile legii. De asta am cerut amânare cu o săptămână finanțării clubului, să poată să încheie anul așa cum au și jucat, adică cu brio”, a spus Pataki, citat de gazetanord-vest.ro.

Conform președintelui Consiliului Județean, problemele financiare ale echipei din Satu Mare derivă dintr-un fapt foarte simplu, însă acesta spune că își dorește ca treptat toate lucrurile să revină la normal. „Județul a contribuit la finanțarea acestui Club, conform statului, cu 1.200.000 lei și în anul 2015. Eu când am preluat mandatul, din acest 1.200.000 lei, 1.000.000 era deja alocat Clubului Olimpia. La fel era si în cadrul Consiliului Local, deci 90% din fonduri erau alocate înainte de 1 iulie. Un om normal s-ar gândi că aceste fonduri s-au regăsit, adică dacă s-a preluat Clubul, s-a preluat cu niște lichidități, în asemenea condiții. Clubul s-a preluat cu o datorie de 1 mil lei, punct. N-aș vrea să continui această declarație acum, numai săptămâna viitoare. Vreau să se liniștească spiritele, eu nu acuz pe nimeni, vrem să punem toate lucrurile la punct, legal, treptat și foarte bine fundamentat”, a mai spus omul politic.

Csaba Pataki i-a și lăudat pe jucătorii Olimpiei, spunând despre aceștia că au adus cinste județului Satu Mare prin evoluția din acest sezon al Ligii 2. „Ne-au făcut de cinste, sunt pe un loc foarte bun deși s-a schimbat regulamentul de joc și este mult mai greu de obținut rezultul ăsta în divizia B. Anul trecut erau două serii, anul ăsta sunt doar o singură serie, deplasări lungi, cheltuieli mult mai mari”, a încheiat Pataki, citat de gazetanord-vest.ro.

Olimpia Satu Mare joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, meciul etapei a 21-a a Ligii 2, a doua a returului și ultima din 2016, împotriva celor de la CS Mioveni. Cele două echipe sunt la egalitate de puncte, 34, și împart locurile 5, respectiv 6. Pentru acest meci, Olimpia nu se va putea baza pe Mihai Onicaș, suspendat pentru cumul de cartonașe.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Satu Mare online

Marius ANGHEL 09 Dec. 2016, 20:56 Liga 2
Pe aceeași temă