Guriță îi caracterizează pe golgheterii Matei și Negru. Cei doi atacanți au marcat mai multe goluri decât au majoritatea echipelor din Liga 2

Marius ANGHEL 11 Dec. 2014, 12:54 Liga 2
Guriță îi caracterizează pe golgheterii Matei și Negru.** Cei doi atacanți au marcat mai multe goluri decât au majoritatea echipelor din Liga 2

Cu 34 de goluri marcate până acum, Rapid CFR Suceava are al doilea atac din Seria I, însă și din toată Liga 2, după liderul FC Voluntari. Cei mai eficienți la acest capitol au fost atacanții Marius Matei și Mircea Negru, care au contribuit decisiv la 60% dintre reușitele grupării sucevene din acest sezon. Cei doi alcătuiesc un cuplu redutabil, au înscris fiecare câte 10 goluri în primele 16 meciuri disputate în actuala ediție de campionat, performanță care-i plasează în fruntea ierarhiei golgheterilor din eșalonul al doilea.

Fost mare atacant al formațiilor Foresta, Oțelul Galați și Farul Constanța, pentru care a înscris 63 de goluri pe prima scenă a fotbalului românesc, Mihai Guriță, actualul antrenor secund al grupării sucevene, este cel mai în măsură să-i caracterizeze pe golgheterii de azi ai Rapidului.

„Matei a reprezentat un real câștig pentru noi, devenind în timp record vârful de careu care ne-a lipsit atât de mult în ultimii ani. El este un jucător de forță, bătăios, dinamic, foarte bun la duelurile aeriene, cu un șut bun de la distanță. A fost decisiv pentru noi în multe momente în acest campionat”, a precizat antrenorul în vârstă de 41 de ani.

Chiar dacă posedă alte calități, Negru este și el un marcator prin excelență, care s-a completat foarte bine cu Matei în avanposturile Rapidului. „Mircea este mai mult un al doilea vârf, îi place să coboare deseori în linia de mijloc, pentru a intra în combinații și să inițieze acțiuni de atac. Este deosebit de eficient când ajunge la finalizare. Atât el, cât și Matei sunt doi fotbaliști experimentați, care formează un cuplu foarte bun pentru Liga a II-a”, a precizat Mihai Guriță.

Rapid CFR Suceava are 34 de goluri marcate în cele 16 etape desfășurate până acum. Cel mai bun atac îl are liderul FC Voluntari, 45 de goluri.

Interesant este și faptul că în toată Liga a 2-a peste 20 de goluri, atâtea cât au marcat împreună Matei și Negru pentru Rapid, au înscris doar șase echipe (FC Voluntari, Academica Argeș, Gloria Buzău, SC Bacău, ACS Poli și AFC Fortuna). Restul de 16 formații stau mai slab în dreptul ofensivei.

Cine a înscris pentru Rapid în acest sezon de Liga 2:

•    Mircea Negru (10 – unul din penalty)
•    Marius Matei (10 – trei din penalty)
•    Sascha Marinkovic (2)
•    Dorin Semeghin (2)
•    Cătălin Golofca (2)
•    Dragoș Sfrijan (2)
•    Daniel Bălan (1)
•    Alexandru Apostol (1)
•    Andrei Cerlinca (1)
•    Ciprian Sumanariu (1)

*Sucevenii au beneficiat în aceste 16 etape și de două autogoluri, în meciurile cu CF Brăila și SC Bacău. Au înscris în propria poartă Victor Olenic și Andrei Lozneanu.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 11 Dec. 2014, 12:54 Liga 2
Pe aceeași temă