Greu de rămas în viață. Oțelul are bani doar cât să înceapă campionatul. Cristi Munteanu și Daniel Florea au prezentat situația echipei

  • Deși FC Oțelul trăiește acum numai din ce s-a încasat de pe urma transferului lui Alexandru Tudorie, nu s-a renunțat la ideea promovării. „Așteptăm ca patronul clubului să ne susțină financiar, așa ar fi normal”, speră managerul sportiv Cristian Munteanu.
  • Daniel Florea a devenit noul antrenor principal al echipei din Galați, în locul lui Florin Marin, el stabilindu-și ca obiectiv promovarea din primul an în Liga 1.
  • Team-managerul Cristian Munteanu a preluat funcția ocupată înainte de Ovidiu Burcă, și el plecat la FC Rapid, ca președinte.


Cristian Munteanu, care din team-manager a devenit manager sportiv al FC Oțelul după plecarea lui Ovidiu Burcă la Rapid, l-a prezentat oficial, luni, într-o conferință de presă, pe Daniel Florea ca noul antrenor principal al echipei, post ce rămăsese vacant după ce și tehnicianul Florin Marin a ales să plece și el la clubul din Giulești.

„Ca jucător, a lucrat cu mari antrenori, Mircea Lucescu, Nevio Scala, Bernd Schuster, a avut de unde învăța. Ca antrenor a trecut prin toate etapele, de la copii la tineret, principal la liga a treia și apoi secund în prima ligă. Cunoaște clubul, jucătorii, știe să lucreze cu tinerii și de aceea cred că am luat cea mai bună decizie posibilă. Din păcate pentru el, această șansă a venit într-un moment greu al echipei, dar oamenii puternici, de mare caracter, nu se dau la o parte când lucrurile merg greu”, a declarat Munteanu.

Cu toate că situația financiară a clubului este dezastruoasă, Daniel Florea nu a renunțat la ideea ca Oțelul să revină în prima ligă după un singur an de absență. „Mi-am dorit mereu și am sperat să ajung antrenor principal la prima echipă a Oțelului. Am aceeași senzație ca atunci când am început să joc fotbal profesionist, când am venit la 17 ani să joc la Oțelul. Sunt onorat că au avut încredere în mine, îmi doresc să fac o echipă competitivă, să avem rezultate și, de ce nu, să promovăm din primul an, chiar dacă e o perioadă dificilă la club”, a spus Florea.

Noul antrenor principal a precizat că are nevoie de transferuri, lotul să-i fie fortificat cu jucători experimentați. „Nu poți să te bați la promovare doar cu jucători de 18-19 ani, îți trebuie și șase-șapte jucători cu experiență în primele două ligi, cu personalitate, lângă care să poată crește cei tineri. Suntem în discuții cu mai mulți astfel de jucători și sper ca până începem campionatul să avem lotul așa cum îl dorim”, a adăugat Florea.

Așteaptă implicarea lui Adamescu

Cristian Munteanu a mărturisit că în acest moment clubului nu are asigurat un buget cu care să termine campionatul, cu atât mai puțin să poată obține promovarea, sperând să se obțină rezultate bune cu care să-l determine pe Dan Adamescu, acționarul FC Oțelul SA prin intermediul companiei TNG, să susțină financiar echipa. „Pentru promovare îți trebuie un buget de minimum 800.000 de euro. Sperăm să începem bine campionatul, să avem rezultate cu care să determinăm patronatul sau pe alți eventuali parteneri să completeze bugetul. Așteptăm ca patronul clubului, domnul Adamescu, să vină lângă noi și să ne susțină financiar, așa cum ar fi normal. În acest moment clubul trăiește din banii care s-au încasat de la Steaua din transferul lui Tudorie (n.r. – 200.000 de euro). Avem în acest moment un buget cu care să începem campionatul. Situația este grea, dar suntem destul de căpoși ca să încercăm să împingem lucrurile de la spate”, a precizat Cristian Munteanu.

Cristian Munteanu a mai spus că speră ca administrația combinatului ArcelorMittal Galați să lase echipa să joace pe stadionul Oțelul. „S-a solicitat să jucăm la Slobozia, dar am făcut și o adresă către Primăria Galați pentru Stadionul Dunărea, care are însă un gazon foarte prost”, a mai afirmat Munteanu.

Murgoci nu mai vrea la Oțelul

Din lotul actual, mai sunt doar patru jucători care au evoluat, chiar dacă nu foarte mult, în Liga I – Murgoci, Hotoboc, Tătar și Stoian – însă nu toți aceștia vor să continue la echipa gălățeană. „Ne confruntăm cu problema Murgoci. Refuză să mai stea la Oțelul și vrea să plece liber. I-am explicat că, dacă are ofertă din Liga I, putem ajunge fără nicio problemă la o înțelegere, așa cum am făcut cu Abraham și Miron. Dar în liga a doua nu va pleca nimeni fără sumă de transfer, nu putem să întărim alte echipe. El nu are ofertă din Liga I”, a adăugat Cristian Munteanu.

FC Oțelul SA este în insolvență și în pericol ca pe 23 septembrie să fie declarat falimentul, dacă instanța de judecată nu-i va aproba noul plan de reorganizare.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Pe aceeași temă