Gloria Buzău intră în faliment. Tribunalul a decis deschiderea procedurii, dar clubul din Liga 2 mai are o cale de atac

Adrian Soare, Marius ANGHEL 12 Apr. 2016, 14:12 Liga 2
Gloria Buzău intră în faliment.** Tribunalul a decis deschiderea procedurii, dar clubul din Liga 2 mai are o cale de atac

Veste șoc în Liga 2 și în fotbalul românesc. Tribunalul Buzău a respins, luni seară, cererea de prelungire cu încă un an a planului de reorganizare a clubului Gloria Buzău și a dispus începerea procedurii de faliment, la solicitarea Administrației Finanțelor Publice și a altor doi creditori, Alexandru Cezar Martinescu și SC AGI Construct SRL. Decizia nu este însă definitivă și poate fi contestată în termen de 7 zile de la dispunerea sa, astfel că echipa buzoiană își poate prelungi agonia.

Iată verdictul dictat de Tribunalul Buzău în cazul procesului de insolvență al clubului Gloria Buzău: „Respins cererea de confirmare a prelungirii planului de reorganizare al Fotbal Club Gloria Buzău cu încă un an, formulată de administratorul judiciar Eva Cont IPURL. Admis cererea creditorului Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați prin Administrația Județeană a Finanțelor Publice Buzău privind începerea procedurii falimentului împotriva debitorului Fotbal Club Gloria Buzău.

Admis cererea creditorului Martinescu Alexandru Cezar privind începerea procedurii falimentului împotriva debitorului Fotbal Club Gloria Buzău. Admis cererea creditorului SC AGI Construct SRL privind începerea procedurii falimentului împotriva debitorului Fotbal Club Gloria Buzău. Admis cererea administratorului judiciar Eva Cont IPURL privind intrarea debitorului în faliment. în temeiul art. 107 alin. l lit. C din Legea 86/2006 dispune începerea procedurii falimentului debitorului FOTBAL CLUB GLORIA BUZĂ‚U cu sediul în mun. Buzău, str. Mareșal Ave­res­cu nr.1-5, județul Buzău, cod unic de înregistrare 13192471 și dizolvarea acestuia. Dispune ridicarea dreptului de administrare al debitorului.

Desemnează lichidator judiciar pe Eva Cont IPURL, cu un onorariu de 1000 lei lunar în situația în care nu sunt bunuri supuse vânzării și 7% din vânzări, în situația în care sunt bunuri supuse vânzării, și din recuperări creanțe, stabilind ca acesta să îndeplinească atribuțiile prevăzute de art. 25 din Legea 85/2006. Dispune predarea către lichidator, în termen de 10 zile de la pronunțarea prezentei, a tabelului definitiv al creanțelor și a listei creanțelor născute în cursul procedurii.

Dispune notificarea deschiderii procedurii de faliment debitorului, creditorilor, pentru efectuarea mențiunii, precum și publicarea în Buletinul procedurilor de insolvență. Fixează termenul limită pentru înregistrarea creanțelor născute în cursul procedurii, în vederea întocmirii tabelului suplimentar, la 23.05.2016. Fixează termenul limită pentru verificarea creanțelor născute în cursul procedurii, întocmirea, afișarea și comunicarea tabelului suplimentar al creanțelor la 20.05.2016. Fixează termenul limită pentru depunerea contestațiilor la creanțele născute în cursul procedurii la 06.06.2016. Fixează termenul pentru soluționarea con­- testa­țiilor la creanțele născute în cursul procedurii la 17.06.2016. Fixează termenul limită pentru întocmirea și afișarea tabelului definitiv consolidat al creanțelor la 17.06.2016. În temeiul art. 113 din Legea privind procedura insolvenței. Dispune sigilarea bunurilor din averea debitorului și îndeplinirea celorlalte operațiuni de lichidare. Stabilește termen pentru examinarea stadiului procedurii la data de Definitivă și executorie. Cu drept de recurs în termen de 7 zile de la comunicare”.

Gloria Buzău se află în procedură de insolvență de peste trei ani, iar până la finalul lunii martie mai avea de achitat Finanțelor 7 miliarde de lei vechi. În această vară, clubul din Buzău va împlini 45 de ani de la înființare, o aniversare tristă dacă se va ajunge în cele din urmă la faliment.

„Eu sunt antrenor, nu este treaba mea. S-a găsit să bage pe Gloria în faliment. Alte cluburi, Rapidul cu 2 miliaoane de euro datorii, Farul cu un milion de euro, pe astea nu le bagă nimeni. Noi trebuia să plătim până la sfârșitul lui martie 7 miliarde, dar nu s-au găsit în Buzăul ăsta bani, că nu a vrut actualul primar. Asta este, mergem înainte, avem furculițele pregătite să ni le ia Finanțele. Buzăul tot va avea fotbal din vară, vă spun eu. Buzoienii merită să aibă fotbal”, a comentat, pentru Liga2.ro, Viorel Ion, decizia Tribunalului Buzău ca împotriva Gloriei Buzău să se înceapă procedura de faliment. Totuși, conducătorii Gloriei vor constesta în acest termen de 7 zile decizia Tribunalului, astfel că falimentul va fi amânat cel puțin pentru moment.

În prezent, Gloria Buzău se află pe locul 2 în play-out-ul Seriei I a Ligii 2, o poziție care îi asigură rămânerea în campionat și sezonul următor, dacă va mai fi cazul. Clubul buzoian e anchetat de FRF în această perioadă de meciuri trucate. Pe masa Comisiei de Disciplină a FRF este un dosar stufos, care cuprinde 10 meciuri jucate în sezonul trecut de Gloria Buzău și care sunt documentate ca fiind blaturi la pariuri. E vorba atât de meciuri din sezonul regulat, cât și din play-off. Adversarele buzoienilor în aceste meciuri au fost FC Voluntari (de două ori), ACS Berceni (de două ori), Academica Pitești (de două ori), SC Bacău, CF Brăila, Rapid CFR Suceava și Farul Constanța.

Articol scris de Marius ANGHEL și Adi SOARE

Adrian Soare, Marius ANGHEL 12 Apr. 2016, 14:12 Liga 2
Pe aceeași temă