FOTO | Suporterii au ieșit în stradă la Sfântu Gheorghe. Sepsi, așteptată în centrul orașului după ce a reușit promovarea în Liga 1. Declarațiile lui Suciu și Dioszegi

Marius ANGHEL 29 May. 2017, 20:18 Liga 2

Victoria cu Metalul Reșița de duminică, scor 1-0, de la Ghermănești, i-a adus, automat, și promovarea matematică în Liga 1 echipei Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, cu o etapă înainte de finalul sezonului. Golul lui Issa Thiaw din minutul 88 a pornit sărbătoarea în sectorul rezervat fanilor covăsneni, iar după fluierul final al jocului bucurie a fost și pe gazon, acolo unde Attila Hadnagy și compania au format hora bucuriei. Visul visurilor a devenit realitate, iar județul Covasna va avea pentru prima dată o echipă în prima ligă a României.

Jucătorii și conducătorii au sărbătorit alături de suporteri și la Ghermănești, în parcarea stadionului Voința, însă au avut parte și de o surpriză atunci când au ajuns la Sfântu Gheorghe, aproape de ora 21:00. Aproximativ 400 de persoane au așteptat echipa lui Valentin Suciu în centrul orașului, acolo unde au petrecut momente de neuitat. S-a format hora bucurie și s-a cântat în Piața Centrală din Sfântu Gheorghe preț de câteva minute bune.

„Ne bucurăm foarte mult pentru că am făcut istorie, până la urmă, în județul Covasna și mă bucur că fac parte din această istorie. Îmi felicit băieții care au muncit, s-au dăruit și au demonstrat tuturor că pot mai mult. Acum un an de zile ne gândeam să nu retrogradăm, iar acum am promovat în prima ligă. Suntem în fața unei performanțe pe care nu au reușit-o jucători și antrenori mult mai mari decât suntem noi, iar noi am reușit. Am promovat, am muncit foarte mult, chiar foarte mult, am avut stabilitate și dorința de performanță și am reușit. Alții au avut bani mai mulți și jucători mult mai buni decât noi și nu au reușit”, a declarat, pentru Agerpres, antrenorului echipei Sepsi OSK, Valentin Suciu.

„Conducerea face toate eforturile ca să jucăm acasă”

Suciu se gândește deja la următorul sezon, cel de Liga 1, unde speră să obțină o poziție cât mai bună în clasament. În plus, antrenorul formației covăsnene dezvăluie că șefii echipei fac tot ce pot în această perioadă pentru ca în prima ligă să se joace la Sfântu Gheorghe. „Pentru noi, pentru cei din Sfântu Gheorghe, pot să spun că este o onoare și o sărbătoare fiecare meci, chiar dacă îl câștigăm sau îl pierdem. Pot să precizez că vom căuta în continuare jucători și oameni pe lângă noi care își doresc performanță. Îmi doresc o echipă bună și o clasare cât mai bună anul viitor. Noi ne-am dori să jucăm la Sfântu Gheorghe, conducerea clubului face toate eforturile ca să jucăm acasă. Sper că o să reușească să rezolve treburile administrative și financiare ca să putem juca acasă, până la urmă am promovat pentru Sfântu Gheorghe, nu ca să jucăm la Brașov sau la Târgu Mureș sau altundeva”, a mai spus Valentin Suciu.

„Tatăl nostru” în română și maghiară

Finanțatorul László Diószegi a dezvăluit și un obicei al jucătorilor, un mic secret al echipei. „Înaintea fiecărui meci din liga a doua, toți jucătorii s-au strâns în cerc două minute și au spus Tatăl Nostru de la început la coadă, cei români în română, cei maghiari în ungurește și cum atâta rugăciune nu putea rămâne neascultată, iată că am reușit să intrăm în Liga I”, a declarat Diószegi.

„Ne mai trebuie întăriri, șase-șapte jucători foarte buni pentru Liga 1”

Diószegi vrea ca Sepsi OSK să reprezinte cu mândrie orașul Sfântu Gheorghe și în Liga 1, acolo unde ar vrea o clasare pe locurile 10-11. Conducătorul are de gând să aducă șase-șapte jucători noi în lot, pentru a întări echipa.

„Am fost primiți extraordinar de frumos la Sfântu Gheorghe, 3-400 de oameni ne-au așteptat. Promovarea în prima ligă este un vis care, iată, a devenit realitate. Este o bucurie pentru mine să pot dărui ceva pentru orașul acesta minunat, care e mic, dar cu suflet mare. Țelurile noastre sunt ca în prima ligă să facem un parcurs frumos, care înseamnă locul 10-11, deci să nu ne facem de râs orașul. Neapărat mai trebuie să aducem jucători, suntem conștienți de asta. Echipa aceasta a fost foarte bună pentru liga a doua, dar ne mai trebuie întăriri, șase-șapte jucători foarte buni pentru Liga 1. Restul jucătorilor o să rămână, fiindcă au contribuit la această mare victorie și merită toți să aibă o șansă în prima ligă”, a spus Diószegi, citat de Agerpres.

Cheamă suporterii în ajutor pentru modernizarea stadionului

Cât privește posibilitatea ca Sepsi să joace în Liga 1 chiar la Sfântu Gheorghe, finanțatorul echipei spune ce demersuri a început să facă. „Deja am început să trimitem CV-ul către mai multe firme din România și Ungaria și sperăm să primim răspuns pozitiv. La stadion, deja, am început pregătirile, am pus scaunele, de săptămâna viitoare va fi nebunie și am chemat suporterii să ne ajute pentru că singuri, într-o lună și jumătate nu putem face minuni”, a mai spus Diószegi.

În ultima etapă, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe va întâlni, sâmbătă, de la ora 14:00, pe propriul stadion, pe CS Mioveni. Atunci se va organizarea petrecerea pentru promovarea în Liga 1.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: weradio.ro

Marius ANGHEL 29 May. 2017, 20:18 Liga 2
Pe aceeași temă