FC Rapid nu va avea un antrenor principal până pe 17 iulie. Moraru: „Deocamdată așteptăm”. Câți tehnicieni vor să antreneze în Giulești

Marius ANGHEL 02 Jul. 2015, 18:08 Liga 2

Acționarul majoritar al FC Rapid, Valerii Moraru, a declarat, joi, agenției Mediafax, că sunt șase-șapte tehnicieni care doresc să antreneze formația giuleșteană, dar a precizat că o decizie în sens va lua după 17 iulie, când se va aproba organigrama și bugetul de către administratorul judiciar.

„Sunt șase-șapte antrenori care și-au arătat intenția de a antrena Rapidul, dar deocamdată așteptăm. Domnul Miriuță este unul dintre cei șapte antrenori, nu a căzut nici această variantă. Dar nu vom ști decât după 14, sau mai bine zis după 17 iulie. Atunci se va cunoaște numele, pentru că atunci se va aproba organigrama și bugetul de salarii pentru viitorul sezon. Trebuie să știm pe ce ne putem baza, ce condiții putem să oferim noului antrenor. Suntem în insolvență și sunt pași care trebuie urmați pentru fiecare decizie pe care o luăm”, a afirmat acționarul grupării care a retrogradat în această vară în Liga a II-a.

Ianovschi se ocupă de pregătirea lotului

Mihai Ianovschi, secund în staful lui Cristiano Bergodi în sezonul trecut, se ocupă de pregătirea jucătorilor până la numirea antrenorului principal, a anunțat Valerii Moraru. „De pregătire și de lot se ocupă Mihai Ianovschi. El va fi prezent și la reunirea din 14 iulie, de la Pro Rapid, când vor veni jucătorii tineri. Reunirea cu tot lotul este programată pe 20 iulie”, a adăugat Moraru.

„Acum se negociază cu 23-25 de jucători tineri”

Gruparea giuleșteană a ajuns la un acord cu trei jucători de la Academica Argeș, Laurențiu Vențer (mijlocaș, 23 de ani), Constantin Dedu (mijlocaș, 20 de ani) și Cristian Pușcaș (mijlocaș, 21 de ani) și cu unul de la Urban Titu, Cristian Ștefănescu (fundaș, 21 de ani). „Vențer, Dedu, Pușcaș și Ștefănescu sunt jucători cu care s-a ajuns la un acord, dar ei nu sunt jucătorii Rapidului pentru că nu au semnat încă nimic. Acum se negociază cu 23-25 de jucători tineri, o să vedem în zilele următoare cine rămâne exact”, a precizat acționarul rapidist.

El a adăugat că negociază și cu un jucător din prima ligă spaniolă. „Vor fi și străini în lotul pentru sezonul următor, chiar negociem cu un fotbalist din prima ligă spaniolă. Nu vreau să îi fac public numele deocamdată pentru că după aceea iar ne trezim că a semnat cu alt club. Se va anunța atunci când va semna”, a mai spus Moraru.

Formația Rapid se va antrena la Pro Rapid până în 27 iulie, când este programată plecarea într-un stagiu de pregătire de două săptămâni la Poiana Brașov. Până la începerea sezonului Ligii a II-a este posibil ca lotul să efectueze și un cantonament în străinătate.

Articol scris de Marius ȚONE (Mediafax)

Marius ANGHEL 02 Jul. 2015, 18:08 Liga 2
Pe aceeași temă