Oțelul încearcă să rămână în Galați. S-a cerut închirierea stadionului Dunărea. De ce modernizări are nevoie arena pentru a fi omologată

FC Oțelul încearcă în ceasul al 12-lea să-și joace meciurile din ediția următoare a campionatului Ligii 2 la Galați. Conducerea clubului a trimis o adresă către Fundația Sportul Gălățean, care are în administrare bazele sportive din proprietatea municipalității, prin care își exprimă interesul de a-și juca meciurile de pe teren propriu din noul sezon pe stadionul „Dunărea”, solicitând informații despre condițiile de închiriere.

Mihai Istrate, președintele Fundației Sportul Gălățean, a confirmat primirea acestei solicitări.

De la următoarea ședință a Consiliului Local, programată săptămâna următoare, se așteaptă o hotărâre privind prețurile de închiriere a bazelor sportive către societățile comerciale, cum este cazul FC Oțelul.

Principala problemă a stadionului Dunărea o reprezintă starea foarte proastă a terenului de joc, cu foarte multe denivelări și chiar mici gropi, acesta fiind motivul pentru care, în trecutul nu foarte îndepărtat, FCM Dunărea – echipă desființată acum un an – a plecat de pe acest stadion pentru a juca pe „Zoltan David” (ex-Ancora), iar în ultimul sezon echipa de liga a treia Metalosport a făcut același lucru, a început campionatul pe „Dunărea” și apoi a plecat pe „Zoltan David”.

Ilie Hagioglu, acum vicepreședinte la ASCM Dunărea și fost membru în Comitetul Director al FCM Dunărea, a spus la sfârșitul săptămânii trecute că gazonul poate fi adus într-un interval de o lună de zile la un nivel acceptabil pentru ca Oțelul să poată juca pe „Dunărea”. „Terenul nu este bun, dar într-o lună se poate face bun de joc. Acolo este nevoie de o mașină de nisip amestecat cu pământ și apă, iar într-o lună este bun de joc. Cei din conducerea Oțelului nu au vrut să facă demersuri să joace pe „Dunărea”, ei au evitat stadionul „Dunărea” cu desăvârșire. Este mai greu să faci o tribună de 100 de locuri pe „Ancora”, mai ales în condițiile de acum, decât să îndrepți terenul de pe stadionul „Dunărea”, a declarat Ilie Hagioglu, în emisiunea Lider Sportiv, de la postul loca Radio Pro FM Lider FM.

FC Oțelul a fost dată afară în această vară de pe stadionul care-i poartă numele din cauza datoriilor mari la chirie și, cel puțin pentru moment, are stabilit ca meciurile de pe teren propriu să le joace la Slobozia (județul Ialomița).

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Pe aceeași temă