FC Farul nu va juca în Liga 3 și intră în faliment! Seria a II-a rămâne cu 14 echipe, așa cum va fi, mai nou, și cazul Seriei a IV-a

Marius ANGHEL 31 Aug. 2016, 17:14 Liga 2
FC Farul nu va juca în Liga 3 și intră în faliment!** Seria a II-a rămâne cu 14 echipe, așa cum va fi, mai nou, și cazul Seriei a IV-a

Comisia de Recurs a Federației Române de Fotbal, întrunită astăzi, 31 august, a respins recursul făcut de clubul Farul Constanța la decizia Comisiei de Disciplină și Etică a FRF de săptămâna trecută în care se anunța neacceptarea echipei de la malul mării în campionatul Ligii 3.

Clubul lui Giani Nedelcu nu a putut demonstra că va scăpa de faliment și își va continua activitatea, astfel că a rămas în afara competiției unde ar fi dorit să joace, după ce inițial renunțase la locul din Liga 2. Decizia Comisiei de Recurs e „definitivă și executorie pe plan intern” și mai poate fi atacată doar la TAS, în termen de 21 de zile de la comunicare.

„Respinge excepția lipsei calității procesuale active a CS FC Farul Constanța ca neîntemeiată. Admite excepția lipsei de interes. Respinge recursul declarat de CS FC Farul Constanța împotriva Hotărârii pronunțate la data de 24.08.2016 în dosarul nr.29/CD/2016 de Comisia de Disciplină și Etică a FRF ca lipsit de interes. Definitivă și executorie pe plan intern. Hotărârea poate fi atacată la TAS, în termen de 21 de zile de la comunicare. Pronunțată azi, 31.08.2016, în ședința  nepublică, la sediul FRF din București, str. Vasile Șerbănică nr. 12, sector 2”, se arată în comunicatul FRF.

Săptămâna trecută, la ședința de la Casa Fotbalului în care s-a anunțat componența celor cinci serii ale noului sezon al Ligii 3, ediția 2016/2017, FC Farul nu a fost inclus în niciuna dintre serii. Atunci când s-a tras țintarul s-a hotărât totuși ca Farul să fie repartizat în Seria a II-a, în cazul în care va avea câștig de cauză la Comisia de Recurs, și s-a stabilit și o a doua variantă de program.

Suporterii constănțeni au anticipat acest deznodământ pentru clubul lui Giani Nedelcu și în această vară au creat, alături de mai multe legende ale Farului, o echipă nouă pe care au înscris-o în campionatul Ligii a IV-a Constanța. SSC Farul Constanța e denumirea noului club care până acum are trei victorii din trei meciuri în campionatul în care activează.

Iară componența finală a Seriei a II-a a Ligii 3:

Arsenal Malu
Axiopolis Sport Cernavodă

Delta Dobrogea Tulcea
Metaloglobus București
Unirea Slobozia
Viitorul Domnești
Înainte Modelu
Petrolistul Boldești
FC Viitorul II
Dinamo II
CSM Oltenița
CS Tunari
Gloria Popești Leordeni
Astra II

* Echipele trecute cu albastru sunt nou-promovate din Liga 4
* Astra II este echipă satelit a clubului din Liga 1, înscrisă la invitația FRF

VEZI PROGRAMUL turului de campionat al Ligii 3, ediția 2016/2017, pentru SERIA a II-a

 

Seria a IV-a va fi compusă foarte probabil tot din 14 cluburi și va avea un nou program

Un alt club care aproape sigur nu va continua în Liga 3 este Mureșul Vințu de Jos. Echipa din Alba ce fusese repartizată în Seria a IV-a s-a dezintegrat în ultimele zile și a anunțat federația că nu poate să-și continua activitatea. Potrivit surselor Liga2.ro, FRF încearcă în această perioadă să obțină cereri din partea celorlalte echipe din seria Mureșului pentru a modifica programul. La fel cum s-a procedat în cazul Ligii 2, după retragerea celor de la FCM Baia Mare, programul Seriei a IV-a a Ligii 3 ar putea fi schimbat de la etapa a 2-a. Prima, care e programată să se joace în acest weekend, se va disputa în mare parte așa cum a fost deja stabilită.

Adversarul din prima etapă a echipei Mureșul Vințu de Jos, Pandurii II, va întâlni cel mai probabil pe CSM Școlar Reșița, formație care ar fi stat în această rundă, jocul urmând a fi programat cel mai sigur pe 20 septembrie.

Noul țintar al Seriei a IV-a va fi făcut după un Tabel Berger de 14 modificat, astfel nu va mai sta nicio echipă din etapa a doua.

Cum ar putea arăta Seria a IV-a a Ligii 3 după ce FRF o va scoate din campionat pe Mureșul Vințu de Jos:

CSM Școlar Reșița
Ripensia Timișoara
Gloria Lunca-Teuz Cermei

Performanța Ighiu
Industria Galda
Național Sebiș
CNS Cetate Deva
Pandurii Târgu Jiu II
CSM Lugoj
Nuova Mama Mia Becicherecu Mic
Millenium Giarmata
ACS Poli Timișoara II
UTA Bătrâna Doamnă II

Unirea 1924 Alba Iulia

* Echipele trecute cu albastru sunt nou-promovate din Liga 4
* Echipele trecute cu vișiniu sunt echipe satelit ale cluburilor din Liga 1 sau 2 înscrise la invitația FRF
* Unirea 1924 Alba Iulia e singura echipă din Liga Elitelor care a dorit să se înscrie la Liga 3

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Alexandru RAITA

Marius ANGHEL 31 Aug. 2016, 17:14 Liga 2
Pe aceeași temă