VIDEO | FC Clinceni și-a prezentat proiectul pentru Liga 2. „Vrem să facem o echipă respectată la nivelul ligii secunde”

Marius ANGHEL 02 Jul. 2015, 20:22 Liga 2

Revenită la denumirea de FC Clinceni, fosta Academica Argeș Pitești și-a prezentat astăzi, 2 iulie, noul proiect pentru următorul sezon al Ligii 2. La conferința de presă care a avut loc la complexul Belvedere din Clinceni au luat loc în fața presei edilul local Adrian Budeanu, managerul general Bogdan Apostu, antrenorul principal Laszlo Balint și directorul de imagine Alin Buzărin. Aceștia au vorbit despre noul club de fotbal care va activa în eșalonul secund și obiectivele pe care și le propun în următoarea perioadă.

Cel care a dat startul prezentării noului proiect fotbalistic de la Clinceni a fost cunoscutul jurnalist sportiv Alin Buzărin, care va fi directorul de imagine al fostei Academica. „Scopul întâlnirii noastre de astăzi e foarte simplu: reapare în peisaj denumirea științifică FC Clinceni, o nouă echipă de fotbal care va activa la nivelul ligii secunde. Ne aflăm astăzi aici pentru a prezenta proiectul acestei echipe, pentru a vă prezenta echipa managerială și tehnică, pentru a spune ce vrea FC Clinceni de la noua ediție de campionat. S-a definitivat suprastructura clubului, formată din fostul fotbalist Bogdan Apostu, acum manager general, și antrenorul principal Laszlo Balint, cel care vă va prezenta echipa și staff-ul dânsului, cu care deja de luni, 6 iulie, va demara pregătirile pentru noul sezon, care, probabil, va începe în următorii câțiva ani. Se știu foarte puține despre structura Diviziei B, până în 20 iulie trebuie confirmate participările în noul campionat. Noi o facem deja cu un avans de 18 zile, cum erau biletele la sindicat. Informăm în mod oficial că vom activa în următoarea ediție a Diviziei B, acum să vedem dacă într-o serie sau în două serii. Vom afla după depunerea înscrierilor pe 20 iulie la Federația Română de Fotbal”, a spus directorul de imagine al FC Clinceni, Alin Buzărin.

Discursul a fost preluat de managerul Bogdan Apostul, cel care, în prima fază, a prezentant conducerea clubului. „O să încep cu ceea ce înseamnă conducerea, consiliul de administrație a noii echipe FC Clinceni, care va fi formată din Iulian Voiculescu, președintele Consiliului de Administrație, domnul Constantin Bigan va fi vicepreședinte, Ionuț Tocală va fi membru, iar vizavi de partea executivă, care probabil că e cea mai importantă și se va ocupa fizic de tot ceea ce înseamnă organizare, sunt eu ca și manager general, domnul Constantin Bigan va fi director sportiv, Sorin Parancea va fi team manager, Cornel Florea e organizator de competiții, iar Alin Buzărin va fi director de imagine. Vizavi de staff-ul tehnic, îl las pe antrenorul principal Laszlo Balint să-l prezinte”, a spus managerul general Bogdan Apostu.

Balint: „Vrem să facem o echipă respectată din FC Clinceni la nivelul ligii secunde”

Noul antrenor al echipei, Laszlo Balint, venise inițial la Clinceni pentru a prelua clubul Inter, cel care a activat în ultimul sezon în Liga 3. Conjuctura ca Academica Argeș să revină în comuna de lângă București l-a propulsat pe tânărul tehnician direct la gruparea din Liga 2. Fostul principal de la Unirea Tărlungeni și secund la FC Brașov și-a făcut cunoscut staff-ul tehnic pe care îl va avea alături și a vorbit despre un prim obiectiv pe care și l-a propus.

„În primul rând vreau să mulțumesc atât domnului primar, cât tuturor oamenilor de aici din Clinceni pentru că ne-au acordat încredere pentru a conduce noua echipă în următorul sezon. Legat de staff-ul pe care îl voi avea în pregătirea echipei, secundul meu va fi Adrian Senin, de pregătirea portarilor se va ocupa John Ene, cel care s-a ocupat și sezonul trecut la echipa din Clinceni care a activat în Liga a 3-a. Împreună sperăm să facem o figură frumoasă, sperăm să avem și să încropim un lot competitiv pentru următorul sezon. Așteptăm și noi cu interes să aflăm structura competiției pentru că la momentul acesta incertitudinea planează în ceea ce privește această competiție, va fi o serie, vor fi două serii, așteptăm cu interes, v-am spus, pentru că de asta depinde foarte mult și planul nostru de pregătire legat de Liga 2. Urmează reunirea lotului luni, urmează să vedem și o serie de jucători tineri, pentru că începând din acest an se va introduce această obligativitate a folosirii a doi jucători Under 19 pe tot parcursul jocului. Este un aspect foarte important pentru noi, trebuie să avem jucători Under 19 care să facă față la nivelul eșalonului secund, iar după aceea să încropim un lot competitiv pentru că vrem să facem o echipă respectată din FC Clinceni la nivelul ligii secunde”, a spus antrenorul Laszlo Balint.

Budeanu: „Sunt convins că împreună vom realiza un proiect de mare succes”

Despre revenirea echipei la Clinceni a vorbit și primarul comunei, Adrian Budeanu. „FC Clinceni revine după un an de zile acasă. Pentru asta țin să îi mulțumesc patronului Constantin Moroianu că ne-a cedat echipa. În privința contribuției locale, noi vom plăti partea de utilități și întreținerea bazelor sportive. Doresc succes echipei manageriale, suntem alături de ei și sunt convins că împreună vom realiza un proiect de mare succes. Localitatea Clinceni beneficiază de un stadion cu 2.000 de locuri, stadionul central, și încă trei terenuri de antrenamente, pregătire. În această perioadă construim un teren sintetic de dimensiuni normale, beneficiem de un cantonament de 28 de locuri la stadionul mare, plus condiții de refacere, saună, bazin, internet, aer condiționat”, a spus Budeanu.

RĂ‚MÂI pe LIGA2.ro pentru a citi ce obiective își propun Bogdan Apostu, Laszlo Balint și edilul Adrian Budeanu cu FC Clinceni, ce jucători vor evolua la echipa ilfoveană și ce se va întâmpla cu Inter Clinceni

Articol și foto de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 02 Jul. 2015, 20:22 Liga 2
Pe aceeași temă