FC Brașov spune pas noului sezon al Ligii 2. „Nu are rost să cheltuim banii degeaba. E dureros, dar nu avem soluții pentru participare”

Marius ANGHEL 12 Jun. 2017, 16:56 Liga 2

Chiar dacă FC Brașov a terminat pe locul 6 în ediția 2016-2017 a Ligii a 2-a, în noul sezon, campionatul va începe fără echipa brașoveană. Motivele sunt multiple. În primul rând, lipsa banilor, apoi situația complicată cu insolvența și temerea că în septembrie Tribunalul Brașov va declara falimentul au dus la această situație nedorită.

Vasile Dochița, administratorul special al FC Brașov, a confirmat informația. „Nu avem fonduri și faptul că echipa nu ar avea dreptul să promoveze după ultimele decizii ale FRF ne pun în imposibilitatea să ne înscriem în noul sezon al Ligii a 2-a. Chiar nu are rost să cheltuim banii degeaba. E dureros, dar nu avem soluții pentru participarea în Liga a 2-a. Cred că este pentru prima oară în istorie când Brașovul nu va avea echipă în primele două ligi din România. Trebuie început un proiect nou, serios, credibil, pentru că Brașovul are nevoie de fotbal”, a spus Vasile Dochița pentru Monitorul Expres.

În acest moment, FC Brașov nu are niciun jucător senior sub contract, iar antrenorii Cornel Țălnar și Florentin Petre și-au încheiat și ei contractele cu gruparea brașoveană.

Totul pentru Steagu’!

Altfel, la inițiativa fostului jucător al Brașovului, Constantin Popa, vineri, la prânz, a avut loc o întâlnire la care au participat mai mulți foști jucători ai Brașovului (Ioan Naghi, Valer Șulea, Hârlab, Bucur, Marian Ivan, Vasile Gherghe), reprezentanții Prefecturii Brașov, prefectul Marian Rasaliu și subprefectul Ciprian Băncilă, consilierul local Adrian Oprică, administratorul special al FC Brașov, Vasile Dochița, dar și responsabilul cu bazele sportive, Dan Crainiciuc. Scopul întâlnirii: continuarea activității fotbalistice la Brașov.

În primă fază se dorește preluarea echipei Steagu Roșu Brașov, cooptarea autorităților locale și județene, dar și a Ligii Suporterilor Stegari la această societate, dar și rezolvarea situației juridice a stadionului Tineretului. „A fost o primă întâlnire, cu siguranță vor mai fi discuții pentru că fotbalul la Brașov trebuie să continue”, spun fostele glorii ale Brașovului.

Carduri pentru membrii cotizanți

Vineri seara, la stadionul Tineretului a avut loc și o întâlnire a membrilor LSS. La această întâlnire au fost prezenți circa 70 de suporteri, iar cei de la LSS au prezentat un proiect prin care doresc să obțină 1.000 de adeziuni, care vor aduce un venit de circa 15.000 de euro, buget care ar asigura participarea echipei în Liga a 5-a sau a 4-a.

Conform acestui plan, LSS propune patru tipuri de membri cotizanți: Junior – 100 de lei/sezon pentru tinerii „stegari” până în 23 de ani; Silver- 200 de lei/sezon pentru „stegarii” de toate vârstele; Gold- 500 lei/sezon pentru cei care vor să se implice mai mult și Diamond – 1.000 de lei/sezon. Toți membrii vor primi în momentul achitării cotizației o legitimație și vor avea drept de vot la Adunarea Generală a Membrilor Cotizanți.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 12 Jun. 2017, 16:56 Liga 2
Pe aceeași temă