Dorin Goian amenință că va demisiona de la Foresta. „Oamenii care m-au convins să vin nu s-au ținut de cuvânt”. Ce l-a nemulțumit pe fostul internațional

Marius ANGHEL 09 Jan. 2017, 18:19 Liga 2
Dorin Goian amenință că va demisiona de la Foresta.

Foresta Suceava ar putea primi o adevărată lovitură de imagine încă de la începutul anului. Președintele executiv Dorin Goian e dezamăgit de aleșii locali, cât și de Consiliul de Administrație al clubului și amenință că demisionează, după doar șase luni petrecute la conducere.

Nemulțumirea fostului internațional este legată de faptul că promisiunile primite atunci când a fost convins să se implice în vară la gruparea suceveană nu au fost onorate. Mai exact, autoritățile locale nu au achitat ultima tranșă de bani promisă pe anul trecut, în valoare de 250.000 de lei, astfel că echipa din Liga 2 întâmpină probleme financiare și are planurile date peste cap. Foresta nu și-a putut achita toate dările la stat pe 2016, riscă să se aleagă cu contul blocat, jucătorii au restanțe pe luna decembrie, iar cantonamentul de iarnă este pus și el sub semnul întrebării.

„Mă văd în situația să renunț la funcția de președinte pentru că oamenii care m-au convins să vin la Foresta nu s-au ținut de cuvânt. Mă refer și la cei din Consiliul de Administrație al clubului. Mi s-a promis ceva în vară, dar, din păcate, promisiunile nu au fost onorate până la capăt. Deși aveam deconturile făcute și am așteptat până la finalul anului trecut, nu am mai primit ultima tranșă de bani din bugetul de anul trecut. Plus că mai aveam de primit o restanță în valoare de 35.000 de lei din tranșa a doua de buget. Ori, acești bani sunt pierduți. Clubul nu-i mai poate accesa în 2017. La începutul sezonului ne-am făcut niște calcule cât să ne cuprindă plapuma, calcule care, în lipsa acestor bani, nu ne ies la socoteală. Și așa bugetul nostru era mic comparativ cu al altor echipe din Liga a 2-a. Măcar să se achite acel buget în totalitate. Nu am cerut niciun leu în plus, doar ce ni s-a promis la începutul anului. Din păcate, la Suceava, a devenit o obișnuită ca echipa locală de fotbal să nu primească întreg bugetul promis pe un an”, a declarat, citat de Gazeta SV, Dorin Goian.

În 2016, primăria Suceava a promis un buget de 1.700.000 de lei pentru Foresta, însă în conturile clubului din Liga 2 au intrat doar 1.415.000. În nenumărate rânduri, printre subiectele discutate la conferințele edilului Ion Lungu s-au numărat și cele legate de Foresta și stadionul Areni. Primarul anunța că entitatea pe care o conduce este cu banii la zi față de clubul din Liga 2.

Nu am fost cel mai bun președinte de club, dar am jucat la un anumit nivel și știu cum reacționează un jucător când e vorba de bani. În afara țării, oamenii se țin de cuvânt. Când am venit în vară la Foresta, jucătorii care au rămas în lot aveau restanțe salariale de patru luni de zile, dar am reușit, încet încet, să-i aduc cu banii la zi. Sper ca persoana care va veni în locul meu să facă mai multe. De când am venit președinte, cred că s-a auzit de Suceava în plan fotbalistic mai mult ca oricând în ultimii ani”, a mai spus Goian.

La finalul primei părți a sezonului Ligii 2, Foresta se află pe locul 9, cu 26 de puncte, cu 13 mai puține față de UTA Bătrâna Doamnă, echipa aflată pe al doilea loc promovabil, dar și la 13 puncte de ultima formație care retrogradează, CS Balotești.

Foresta Suceava are programată reunirea pe 11 ianuarie.

Marius ANGHEL 09 Jan. 2017, 18:19 Liga 2
Pe aceeași temă