VIDEO | Stadionul echipei UTA, „sub asediul” constructorilor, anunță Primăria Arad. Arena la care se lucrează de mai bine de patru ani și jumătate nu are nici acum un termen de finalizare

Marius ANGHEL 14 Mar. 2019, 13:58 Diverse

Primăria municipiului Arad a emis, joi, un comunicat, în care anunță că lucrările de construcție a noului stadion din oraș au fost reluate, publicând, totodată, și câteva imagini cu actuala înfățișare a arenei pe care se speră să joace UTA începând din acest an.

La stadionul „Francisc Neuman”, pe care primăria îl scrie greșit în comunicat, trecându-l cu doi „n”, s-au reluat lucrările de pregătire a terenului pentru montarea gazonului, unul care va avea o instalație de încălzire și un sistem de irigare. În paralel, continuă compartimentarea interioară a Tribunei I.

În scurt timp, se dorește să se înceapă și lucrările la instalația de nocturnă, însă, în acest caz, se așteaptă eliberarea autorizației de construire.

Iată comunicatul:

„Stadionul Municipal „Francisc Neumann”, „sub asediul” constructorilor
Temperaturile pozitive înregistrate în ultima perioadă le-a permis constructorilor reluarea lucrărilor pe stadionul municipal „Francisc Neumann”.
Zilele acestea Firma SC Rulouri de gazon SRL, cea care a câștigat licitația pentru refacerea gazonului de pe noua arenă, a reluat lucrările de pregătire a terenului pentru montarea gazonului. Vă reamintim faptul că suprafața totală ce urmează să fie amenajată este de 9.840 mp. Aceasta va fi împărțită în două zone distincte, respectiv spațiu de joc cu o suprafață gazonată de 8.311 mp și zonă perimetrală de 1.529 mp. Noul gazon va avea o instalație de încălzire și un sistem de irigare, aceste investiții fiind asumate de Primăria Arad.
În paralel continuă lucrările de compartimentare a spațiilor existente. Constructorii lucrează săptămâna aceasta la compartimentarea interioară a Tribunei 1.
În scurtă vreme vor începe și lucrările la instalația de nocturnă, ordinul de începere al acestora depinzând de eliberarea autorizației de construire.”

De la demolarea și începerea primelor lucrări pentru construirea stadionului din Arad au trecut mai mult de patru ani și jumătate. Ultimul termen de finalizare a expirat vară trecută, atunci când suporterii echipei UTA au sărbătorit, ironic, încheierea lucrărilor. Nici până acum, la șantier nu a fost afișat noul termen în care arena ar trebui să fie gata, iar primăria Arad nu scoate o vorbă despre acest lucru.

Lucrările la arena din Arad au fost începute încă din 2014, însă au stagnat o bună perioadă de timp, mai multe termene de finalizate fiind depășite. Noua arenă va avea 12.584 de locuri și se preconizează că va costa în total 14 milioane de euro. Tribunele vor fi acoperite integral cu acoperiș, va fi amenajată o parcare de 300 de locuri pentru autoturisme și 20 de autocare, iar sub Peluza Sud ar trebui construit un mini-hotel.

Marius ANGHEL 14 Mar. 2019, 13:58 Diverse
Pe aceeași temă