UTA a luat licența pentru Liga 1. Stadionul unde va juca echipa arădeană în cazul în care va promova rămâne un mister

Marius ANGHEL 23 May. 2017, 15:36 Diverse
UTA a luat licența pentru Liga 1.** Stadionul unde va juca echipa arădeană în cazul în care va promova rămâne un mister

UTA Bătrâna Doamnă luptă în aceste ultime trei etape rămase din campionatul Ligii 2 pentru obținerea promovării directe în Liga 1. Gruparea arădeană se află în acest moment pe poziția secundă, cea care duce la îndeplinirea obiectivului, are un punct în plus față de Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, însă și un meci în plus, deci poate fi depășită de formația covăsneană. Locul 3 duce la barajul pentru promovare împotriva unei echipe din play-out-ul Ligii 1, însă acolo se va pleca din postura de a doua favorită.

Pentru a evolua în prima ligă, UTA, la fel ca și celelalte cluburi din Liga 2 care vor promova, au nevoie de licență pentru a începe noul campionat. În acest sens, conducerea grupării arădene a anunțat astăzi că s-a obținut licența pentru Liga 1. „Pe adresa clubului a sosit un fax de la Federația Română de Fotbal prin care am fost informați că am reușit să obținem licența pentru viitorul campionat al Ligii I 2017-2018. Dosarul depus de clubul nostru a acoperit toate cerințele impuse de către Federația Română de Fotbal, iar licența a fost obținută fără vreo sancțiune de natură financiară sau sportivă”, se arată pe site-ul clubului.

Interesant este faptul că gruparea arădeană a obținut această licență fără nicio penalizare de financiară sau sportivă, cu toate că nu are în apropiere un stadion care să poată să îi permită susținerea meciurilor de primă ligă. Stadionul „Francisc Neuman” e departe de a fi finalizat în următorul an, modernizarea arenei Motorul avansează cu viteza melcului, iar cea unde joacă acum, „Otto Greffner” din Șiria, e departe de a îndeplini standardele Ligii 1. Cea mai apropiată variantă ar fi stadionul „Dan Păltinișanu” din Timișoara, apoi „Iuliu Bodola” din Oradea.

Până la finalul campionatului, UTA mai are doar două meciuri, cu Balotești și Chindia, iar în cazul în care Sepsi nu se va încurca, arădenii vor fi nevoiți să joace din nou baraj pentru promovare, împotriva uneia dintre echipele Pandurii, ACS Poli sau Concordia Chiajna.

Juventus București e deja promovată matematic din Liga 2 în Liga 1.

Marius ANGHEL 23 May. 2017, 15:36 Diverse
Pe aceeași temă