Se va construi încă un nou stadion în România! Primarul a dat marea veste: „Am fost informați că a fost prins pe lista de investiții a CNI”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 16 May. 2019, 13:07 Special

Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a anunțat în ședință de Consiliu Local că a obținut aprobarea de la Compania Națională de Investiții (CNI), pentru construcția unui nou stadion în Zăvoi.

Vechea arenă din parcul Zăvoi va fi demolată, iar în locul ei va apărea o nouă construcție, una la standarde actuale. Autoritățile locale trebuie să pună la pămând actualul stadion Municipal, iar după aceea va intra în scenă CNI.

„Vă dau o veste foarte bună, am fost informați că a fost prins pe lista de investiții a CNI stadionul din Râmnicu Vâlcea. Este prinsă ca o construcție totală. Obligația noastră este de a da terenul liber, demolăm totul la zero și pe același amplasament se face unul nou”, a anunțat Mircia Gutău.

Actualul stadion din municipiul Râmnicu Vâlcea, aflat în parzul Zăvoi, are circa 11.500 de locuri, a fost inaugurat în 1946 și modernizat în 2006. Orașul capitală de județ în Vâlcea nu are echipă de fotbal la nivel național, după ce CSM Râmnicu Vâlcea s-a desființat în 2017, când activa în Liga 2.

Data începerii construcției noii arene nu este încă stabilită cu exactitate, iar potrivit unor declarații făcute de edilul-șef Gutău la finalul anului 2018, stadion ar urma să aibă maximum 10 mii de locuri și va avea pistă de atletism.

Horezu este un alt oraș din județul Vâlcea care a anunțat că va moderniza stadionul actual tot prin fondurile CNI. Acesta are o echipă, Flacăra Horezu, care activează în Liga 3, Seria 3, unde, cu două etape înainte de finalul sezonului, se află pe locul 3.

De curând, CNI a anunțat proiecte legate de arene sportive și la Zărnești (Brașov), Alexandria (Teleorman) și Slatina (Olt).

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 16 May. 2019, 13:07 Special
Pe aceeași temă