Șanse tot mai mici ca UTA să joace din vară pe noul stadion „Francisc Neuman”! Lucrările au fost oprite, suporterii sunt revoltați. Mesajul pentru autoritățile locale

Marius ANGHEL 12 Dec. 2018, 13:26 Diverse
Șanse tot mai mici ca UTA să joace din vară pe noul stadion

Noul termen de finalizare a stadionului „Francisc Neuman”, anunțat de constructorul Tehnodomus, a fost depășit de o bună perioadă de timp (n.r. – de pe 23 noiembrie), iar șansele care UTA să înceapă noul sezon al Ligii 2 pe arena arădeană, așa cum transmitea primarul Gheorghe Falcă, sunt minime. Chiar dacă vremea permite, lucrările la partea de tribune și iluminat au fost sistate.

Suporterii echipei UTA au postat pe pagina de Facebook Ultras Arad un nou mesaj în care își exprimă nemulțumirea față de cum decurg lucrările la stadionul „Francisc Neuman”.

„1) Lucrările la tribuna 1 sau cele de instalare a dotărilor stadionului (cum ar fi, spre exemplu, scaunele) au rămas pe loc. Estimativ, ar putea dura minim 6 luni pentru ca stadionul să fie pregătit complet din acest punct de vedere pentru a putea găzdui un meci oficial. Noul termen oficial pentru terminarea în totalitate lucrărilor de la stadion este necunoscut, pe panoul de la intrare fiind încă trecută data de 23 noiembrie 2018.

2) A rămas pe loc și proiectul de modernizare a nocturnei și a sistemului de iluminat. Ultima zi de depunere a ofertelor pentru licitație a fost 29 octombrie. De atunci nu se mai știe nimic despre contract. Lucrarea e programată să dureze 9 luni conform DALI-ului.
Dosar online: https://goo.gl/tuvf3Y

3) Singurii care lucrează la stadion în acest moment sunt cei de la firma Rulouri de Gazon, care oferă și poze din timp în timp pe pagina lor odată ce avansează cu munca la noul teren. Termenul de finalizare a gazonului este 1 iulie 2019!

Sărbători fericite, dragi utiști! La acest sfârșit de an ați primit cadou noi termene și promisiuni. Știm că vă era atât de dor de ele! Merităm și mai multă batjocură, indiferență și mediocritate”

La mijlocul lunii octombrie, primarul Gheorghe Falcă transmitea că UTA ar putea să joace pe noul „Francisc Neuman” odată cu startul noului sezon, în vara lui 2019. Lucrările la arena din Arad au fost începute încă din 2014, însă au stagnat o bună perioadă de timp și care au depășit mai multe termene de finalizare. În vară, suporterii echipei arădene au sărbătorit, ironic, încheierea lucrărilor la stadion, iar acum se iau din nou de autoritățile locale și constructor.

Noua arenă va avea 12.000 de locuri și se preconizează că va costa în total 14 milioane de euro.

Marius ANGHEL 12 Dec. 2018, 13:26 Diverse
Pe aceeași temă