Rapid, prima măsură după ce a primit interdicție la transferuri din partea FIFA. Ovidiu Burcă: „E un cadou otrăvit pentru noi. Am merge pe un drum pe care nu ni-l dorim”

Marius ANGHEL 03 Mar. 2020, 12:28 Diverse

Rapid a primit interdicție la transferuri la nivel internațional din partea FIFA din cauza unui litigiu cu un fost jucător al vechii societăți deținătoare a clubului din Giulești. Președintele Ovidiu Burcă a reacționat la ProSport LIVE și a explicat care este situația gupării antrenate de Daniel Pancu.

Liga2.ro a dezvăluit pe 14 februarie 2020 că Tomas Josl a reclamat o datorie de 20.000 de euro din perioada în care a jucat pentru formația din Giulești, în sezonul 2014/2015, iar FIFA le-a blocat rapidiștilor posibilitatea de a transfera până nu se rezolvă această problemă. Ovidiu Burcă spune că se bucură că FIFA o consideră pe actuala echipă din Liga 2 ca fiind continuatoarea grupării falimentare în 2016, dar că se va merge în instanță, pentru că nu se dorește ca și alți foști jucători cu bani rămași neluați să urmeze exemplul lui Josl.

„E un cadou otrăvit pentru noi. Decizia arată că noi suntem continuatorii Rapidului. Dacă plătim datoria către Josl ar însemna să mergem pe un drum pe care nu ni-l dorim. Nu vreau să avem la ușă un rând de jucători care să își ceară datoriile. Noi nu ne-am asumat la început datoriile societății vechi.

FIFA a dat această decizie, deși nu a avut foarte multe elemente, dar mergem în instanță și ne căutăm acolo dreptatea. Au mai fost cazuri în care FIFA a acceptat ca echipele să nu plătească datoriile vechi. E un subiect delicat, am lăsat avocații să își facă foarte bine temele și să facem un plan de acțiune pentru a depăși acest moment”, a spus Ovidiu Burcă la ProSport LIVE.

Rapid ocupă locul 3 în Liga 2 după 23 de etape, cu 37 de puncte, iar în următoarea rundă joacă duminică, de la ora 12:30, pe teren propriu, în Regie, cu CSM Reșița.

Articol scris de Cornel POPESCU

 

Marius ANGHEL 03 Mar. 2020, 12:28 Diverse
Pe aceeași temă