Propunere șoc pentru evenimentul „Poli Unica Iubire”: „De ce nu faceți meci Timișoara 2002 – UTA? Ar fi ceva mult mai spectaculos”

Marius ANGHEL 10 Apr. 2018, 15:56 Diverse

Suporterii echipei ASU Politehnica organizează în data de 20 aprilie un meci de suflet, cu participarea generației de fotbaliști de la Poli AEK din sezonul 2002-2003 și jucătorii actuali ai echipei de liga secundă. În generația de fotbaliști de la începutul mileniului se regăsea și actualul antrenor al Academicii Clinceni, Ilie Poenaru, care le-a propus timișorenilor să cheme la acel joc eveniment și generația de atunci de la UTA!

Antrenorul formației ilfovene nu va putea da curs invitației primite pentru săptămâna viitoare. „Din păcate, nu pot să vin. Am tot discutat și cu șefii galeriei și toți cei care organizează. Chiar îmi pare foarte rău că nu mă pot reîntâlni cu foștii mei colegi. Sufăr din acest motiv. Aceasta e situația. Noi suntem în plin campionat, eu atunci sunt pe la Brăila. Nu pot să ajung. Am încercat să-i rog să pună spre finalul campionatului, când ne putem permite să găsim o zi-două în care să particip și eu. Asta e. Sunt alături de ei, voi urmări cu mare interes. Mă bucur că au reușit să facă acest lucru”, a declarat Poenaru după meciul terminat la egalitate, scor 3-3, între Ripensia și Academica Clinceni.

Dorea o revedere cu generația lui Sorin Botiș

În sezonul respectiv, meciul Poli – UTA s-a terminat cu o bătaie. Totuși, Poenaru crede că un meci între glorii alb-violete și arădene, la care evolua atunci Sorin Botiș, era binevenit. „Eu le-am dat o idee: de ce nu faceți Timișoara 2002 – UTA. Ar fi fost ceva mult mai spectaculos, cred eu. Acesta sunt niște momente în care lumea trebuie să înțeleagă că suntem oameni până la urmă. Practic, fotbalul este un sport. Trebuie să fim mai altfel, cu o educație mult mai bună. Cel puțin fotbalistic”, consideră fostul fotbalist trecut pe la Steaua, Metalul Plopeni, Fulgerul Bragadiru, Gloria Buzău, AEK București, devenită apoi Poli AEK, FC Argeș și Concordia Chiajna.

Generația 2002-2003 de la Poli AEK a cuprins următoarele nume: Adrian Bogdan, Aurelian Dumitru, Irinel Voicu, Ionuț Angheluță, George Șoltuz, Dan Balauru, Mihai Marius Nicolae, Romeo Stancu, Romulus Buia, Cristian Silvășan, Ciprian Prodan, Costel Ionilă, Mihai Dobre, Mircea Oprea, Florin Constantinovici, Silviu Cristescu, Ovidiu Petelean, Marian Belciug, Gheorghe Marișescu, Ilie Poenaru, Daniel Tudorel Stanciu, Marius Șuleap, turcul Levent Osman, americanul Steve Reese, sârbul Aleksander Saric, Silviu Bălace, Florin Bătrânu, Bogdan Mihai sau regretatul Călin Zanc, decedat într-un accident de mașină.

Meciul eveniment, intitulat „Poli Unica Iubire”, va avea loc pe 20 aprilir, de la ora 19:00, pe stadionul „Dan Păltinișanu”.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Adi Pîclișan (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 10 Apr. 2018, 15:56 Diverse
Pe aceeași temă