Primarul Timișoarei dă asigurări că lucrările la noul stadion construit din fondurile municipalității vor începe în curând. „Unii își închipuie că a fost o vorbă goală”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 13 Mar. 2019, 10:09 Diverse
Primarul Timișoarei dă asigurări că lucrările la noul stadion construit din fondurile municipalității vor începe în curând.**

ACS Poli se zbate în subsolul clasamentului Ligii 2, dar 14 puncte în 24 de runde nu sunt un impediment în calea visurilor. Cel puțin sigur nu în fața celor ale primarul Timișoarei, Nicolae Robu, care spune că, în acest an, va începe construcția unui stadion mai micuț, exclusiv din fondurile municipalității, în spatele terenului unde se antrenează acum și juca în trecutul apropiat Ripensia.

Practic, Robu spune că viitorul stadion îl gândește alături de actualul antrenor al ACS Poli, Valeriu Răchită, cel care a adus planurile stadionului „Ilie Oană” din Ploiești pentru a fi reproduse în orașul de pe Bega. Arena ar urma să fie construită în sud-estul Timișoarei, în cartierul Ciarda Roșie. Terenul este, practic, un câmp într-o zonă flancantă de blocuri, de pe o parte, și de de case, pe de altă parte. Între acest teren și Baza Autoturisme, pe care Ripensia o are în concesiune, se află un dâmb de pământ, pe care la meciurile cu ASU Politehnica, jandarmii i-au ținut pe fani alb-violeți. Robu a anunțat marți că noul stadion se va ridica etapizat.

În cel mai optimist scenariu, cu 15.000 de locuri

Primarul Timișoarei a explicat că arena se va ridica în trei etape. În prima, se va face o tribună de maximum 5.000 de locuri, de-a latul. Apoi, pe partea opusă va urma una la fel de mare. În a treia etapă se vor construi și peluze.

Proiectantul l-ar fi avertizat pe primar că nu se poate o arenă chiar cu 15.000 de locuri, iar tribunele nu vor avea chiar 5.000 de scaune fiecare. Edilul spune că lucrările vor începe anul acesta. „Vom primi proiectul în forma finală, inclusiv cu stadionul. Unii își închipuie că a fost o vorbă goală. Construcția va începe în 2019”, a precizat Robu.

Până atunci, sunt semne de întrebare în ce ligă va mai juca ACS Poli. După 24 de runde, echipa are 14 de puncte și e pe locul 19, penultimul. Acum, echipa e la 12 puncte de prima formație aflată peste linie, chiar concitadina ASU Politehnica. De jucat, mai sunt 14 etape, așadar în joc mai sunt 42 de puncte.

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 13 Mar. 2019, 10:09 Diverse
Pe aceeași temă