Planuri noi la FC Argeș: se dorește „satelit” în Liga 3! Săndoi: „Acolo se pot pune bazele construirii unei noi echipe. Ne-ar ajuta foarte mult”

Marius ANGHEL 21 Jan. 2019, 13:22 Diverse

Începând din sezonul viitor, Piteștiul ar mai putea avea încă o echipă de fotbal. Oficialii de la FC Argeș iau în calcul posibilitatea de a înființa echipa a doua a clubului, pentru a putea pune bazele unei piramide solide a fotbalului piteștean. Conducerea clubului grupării din Trivale și stafful tehnic își doresc ca, într-un viitor cât mai apropiat, Piteștiul să redevină o forță în fotbalul românesc, așa cum a fost la nivelul anilor 2000, când s-a putut bate de la egal la egal cu marile forțe, Steaua, Dinamo și Rapid.

FC Argeș 2 ar urma să activeze în Liga a 3-a, urmând să fie o alternativă pentru fotbaliștii tineri care au șanse mai puține de a îmbrăca tricoul primei echipe, dar și pentru jucătorii care s-au confruntat cu probleme medicale. Emil Săndoi, principalul grupării din Trivale își dorește foarte mult ca Piteștiul să mai aibă încă o echipă, exact cum era pe vremuri echipa de tineret, o adevărată pepinieră pentru clubul din Trivale, la care s-au format și afirmat foarte mulți jucători de mare valoare.

„Cred că pe parcurs ar trebui formată și o echipă a doua a clubului. Ar fi benefic pentru fotbalul argeșean. Un jucător care dacă nu prinde lotul primei echipe, este bine să aibă unde să meargă, la echipa a doua, în liga a treia. E foarte important să aibă jocuri în picioare. Conducerea clubului a fost preocupată permanent de acest aspect. Se poartă discuții în continuare pe acest subiect, pentru că lotul echipei mari este de un anumit număr de jucători. Dacă nu ai parte de accidentări, cinci-șase fotbaliști tineri pot să rămână fără jocuri oficiale. Atunci se pot duce la echipa a doua unde să joace într-o competiție de seniori și automat, valoarea lor va crește. Acolo se pot pune bazele construirii unei noi echipe. Din toamnă, este posibil să avem și echipa a doua, pentru că avem dreptul să o înscriem în liga a treia, conform regulamentului FRF. Ne-ar ajuta foarte mult. Este o alternativă foarte bună nu numai pentru tineri, ci și pentru cei care sunt mai în vârstă. În momentul în care vin după o accidentare, este destul de greu să-i reintegrezi la prima echipă numai din antrenamente. Automat și lor le trebuie o competiție în care pot să aibă jocuri în picioare. Pot să-și revină acolo, iar după aceea, pot fi cooptați la prima echipă fără nicio problemă. Prin înființarea unei echipe secunde, îi punem monitoriza mult mai ușor și pe jucătorii tineri, de mare perspectivă. Este mult mai bine să ai tu ca și club, o echipă a doua unde să se lucreze după sistemul celei mari, decât să împrumuți jucătorii la alte formații din țară. Sunt mult mai greu de urmărit și nu ai garanția că pot progresa așa cum își dorești tu ca și club”, a declarat antrenorul lui FC Argeș, Emil Săndoi.

Vrea FC Argeș pe podium

În privința primei echipe, Emil Săndoi își dorește să termine acest sezon pe unul dintre primele trei locuri ale Ligii 2. „Provocarea mea este să termin pe podium cu FC Argeș. Din momentul în care am venit aici am promis că o să fac o echipă foarte bună la FC Argeș cu care să ajungem în Liga 1. Am tot respectul pentru ce s-a făcut la Pitești până acum. S-a preluat echipa din ligile inferioare, s-au obținut performanțe, s-a promovat în liga a doua. În sezonul trecut am terminat pe locul 4. Acum avem posibilitatea de a termina chiar mai sus la finalul campionatului. Eu sunt convins că autoritățile locale vor reuși să rezolve și problema dreptului de promovare în Liga 1″, a mai spus Săndoi.

FC Argeș a terminat prima parte a campionatului pe locul 6, cu 41 de puncte, cu cinci mai puțin decât liderul Sportul Snagov și cu patru în spatele Petrolului Ploiești, echipă aflată pe locul 3.

Articol scris de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 21 Jan. 2019, 13:22 Diverse
Pe aceeași temă