Planuri mari la Târgoviște pentru facilitarea promovării Chindiei. Primarul anunță ce se va întâmpla cu stadionul „Eugen Popescu” și plusează cu un teren sintetic: „Situația se va schimba simțitor”

Marius ANGHEL 21 Nov. 2018, 12:55 Diverse

Chindia a ajuns la 11 meciuri consecutive fără înfrângere, dintre care nouă câștigate, în campionatul Ligii 2, e lider și pare că se îndreaptă către o promovare în prima ligă după o pauză de două decenii. Orașul Târgoviște stă însă rău la capitolul infrastructură, bătrânul stadion „Eugen Popescu” fiind cu mult depășit față de cerințele actuale, astfel că echipa antrenată de Viorel Moldovan riscă să nu poată evolua acasă în cazul în care își va îndeplini obiectivul.

Primarul orașului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, le dă însă noi speranțe iubitorilor de sport. Edilul vine cu promisiuni de modernizare a infrastructurii sportive. Cum construirea unui nou stadion rămâne, pentru moment, un vis, Stan spune că se vor face modernizări la arena „Eugen Popescu” pentru a putea organiza meciuri de Liga 1. În această privință, edilul șef susține că a fost finalizată deja expertiza în construcții și că acum urmează documentațiile tehnice.

„Cu privire la noul stadion, beneficiar Compania Națională de Investiții „CNI” SA, pe parcursul realizării investiției, respectiv Consiliul Județean Dâmbovița, după realizarea investiției, stadion care va fi construit pe terenul situat la fosta UM Gară, precizez că Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene a avizat favorabil studiul de prefezabilitate, etapele următoare ale investiției fiind constituite de întocmirea studiului de fezabilitate și de parcurgerea procedurii de achiziție publică în vederea încheierii contractului având ca obiectiv proiectarea și execuția lucrărilor la obiectivul de investiții aminitit.
Derularea acestei ultime investiții necesită însă o durată mai mare de timp, motiv pentru care, referitor la stadionul „Eugen Popescu”, menționez că a fost finalizată deja expertiza în construcții, urmând a fi realizate documentațiile tehnice în vederea reabilitării stadionului, astfel încât să fie asigurate condițiile minimale pentru a găzdui, cât mai repede, meciuri de prima ligă”
, a anunțat primarul orașului Târgoviște pe contul său de facebook.

Teren sintetic nou în apropierea Complexului Turistic de Natație

Altfel, Daniel Cristian Stan a mai transmis că, începând cu anului viitor, la Târgoviște se va construit un teren de fotbal sintetic la dimensiuni normale, cu nocturnă, în apropierea Complexului Turistic de Natație, pe care să-l folosească inclusiv Chindia. Contractul în care parte este și FRF a fost semnat la începutul acestei săptămâni.

„După foarte mulți ani, în care investițiile în infrastructura sportivă târgovișteană aferentă fotbalului de performanță au fost destul de reduse, în perioada următoare această situație se va schimba simțitor.
Astfel, ieri (n.r. – luni, 19 noiembrie) a fost semnat contractul de execuție pentru obiectivul „Construire teren de fotbal cu gazon sintetic pentru antrenament în municipiul Târgoviște”, teren care va fi amplasat în imediata vecinătate a Complexului Turistic de Natație și care, începând cu vara anului viitor, va asigura condiții excelente de antrenament pentru echipa de seniori a FC Chindia Târgoviște, cât și pentru grupele de copii și juniori.
Suprafața totală a investiției va fi de 9 858 mp, iar spațiul de joc va avea o suprafață de 7 140 mp (68,00 ml x 105,00 ml).
Activitățile de furnizare și montare a gazonului vor fi realizate de către Federația Română de Fotbal.
Iluminatul nocturn va fi asigurat prin montarea a 26 de stâlpi de iluminat ce vor susține câte 4 lămpi de 400 W cu halogeanură metalică”
, a mai postat Daniel Cristian Stan.

Marius ANGHEL 21 Nov. 2018, 12:55 Diverse
Pe aceeași temă