Pandurii vrea să aibă ultimul cuvânt la cererea echipei Viitorul Pandurii de a juca pe stadionul din Târgu Jiu făcut din banii CNI. Tarifele pentru utilizarea noii arene

CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu anunță, printr-un comunicat, că orice entitate sportivă care dorește să joace pe stadionul făcut din banii Companiei Naționale de Investiții (CNI) trebuie să aibă acordul echipei de fotbal Pandurii, nu al Primăriei Târgu Jiu, proprietarul de drept al noii arene din Târgu Jiu.

Comunicat cu subînțeles pentru Viitorul Pandurii și Sarcină?

„FC U” Craiova e prima echipă din afara localității care joacă pe noul stadion Municipal din Târgu JIu, urmând să întâlnească, sâmbătă, de la ora 16:00, Progresul Pecica, în etapa a 12-a din Seria a 4-a a Ligii a 3-a. Totuși, clubul controlat de Marin Condescu nu pare să facă referire la echipa patronată de Adrian Mititelu, cu care se află în relații foarte bune, ci la ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu, club susținut de omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină.

După schimbarea denumirii din ACS Energeticianul Târgu Jiu, care a jucat meciurile de pe teren propriu din ultimele două sezoane la Petroșani, în Viitorul Pandurii, noua echipă numită inițial ACS Șirineasa și-a disputat meciurile de pe teren propriu pe stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin, dar, odată cu inaugurarea noului Municipal din Târgu Jiu, Sarcină, care se află în relații cordiale cu Marin Condescu, vrea să se mute pe noua arenă din orașul lui Brâncuși.

Oficialii „originalei” Pandurii invoca faptul că atât gazonul, cât și pista de atletism, care au fost păstrate după demolarea vechii arene, s-au montat, în 2013, pe cheltuiala clubului-fanion al Gorjului.

„Închirierea Stadionului Municipal din Târgu Jiu, de către Primăria Târgu Jiu, către alte entități sportive, fără acordul Clubului Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu, este ilegală și abuzivă, având în vedere prevederile contractului de comodat nr. 1628 / 26.04.2005, care a reintrat în vigoare odată cu predarea investiției către Direcția de Patrimoniu din cadrul Primăriei Târgu Jiu, contract care fusese suspendat din anul 2014, conform Hotărârii Consiliului Local de suspendare a Contractului de Comodat pe perioada derulării investiției. De asemenea,  Stadionul Municipal a fost omologat de FRF pe baza Contractului de Comodat semnat între  club și Primăria Târgu Jiu.
Precizăm faptul că Pandurii Lignitul Târgu Jiu este club aflat în insolvență și orice lipsire de fonduri, prin închirierea fără acordul clubului a bazei sportive, afectează angajații, jucătorii și creditorii clubului.
Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu a înștiințat astăzi Direcția de Patrimoniu și Primăria Târgu Jiu că este de acord cu închirierea Stadionului Municipal și pentru alte entități sportive care plătesc către club chirie pentru folosirea acestuia.
Menționăm că invesițiile pe care le-a realizat clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu, până în anul 2013, în Stadionul Municipal se ridică la peste 8 milioane de euro, reușindu-se în urma acestor investiții ca, în anul 2013 stadionul să fie omologat de către UEFA pentru meciuri de cupe europene, și să se dispute pe terenul de la Târgu Jiu meciuri din preliminariile UEFA Europa League.
Facem precizarea că suprafața de joc a terenului care este utilizat acum, în incinta Stadionului Municipal, a fost investiția clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu, care a construit, de asemenea, și o pistă de atletism sintetică și vestiarele Stadionului Municipal. Acestea nu au făcut parte din investiția făcută de CNI și Primăria Târgu Jiu, fiind bunuri proprietate a clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu care, conform contractului de comodat, vor intra gratuit în proprietatea Primăriei Târgu Jiu, după expirarea contractului. În anul 2014, clubul a predat către Primăria Târgu Jiu, în baza unui proces verbal, toate bunurile în care a investit, conform anexei la Contractul de Comodat. Precizăm de asemenea că existau bunuri care nu fuseseră amortizate, fiind construite în anul 2013, Primăria Târgu Jiu obligându-se ca amortizarea investițiilor realizate de către club să se realizeze după recepționarea investiției de la CNI.
În aceste condiții, clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu este de acord cu închirierea bazei sportive către alte entități sportive doar cu condiția încasării de către club a unei chirii, pentru a putea plăti salariații și jucătorii, care au restanțe salariale de aproximativ trei ani.
Pandurii Lignitul Târgu Jiu este club în insolvență și nu a mai primit nici o finanțare de la membrii fondatori din anul 2017, iar sursele de venituri ale  clubului pot fi din  încasarea creanțelor de la debitorii: CEO, ARTEGO, USMO, Consiliul Local Târgu Jiu și Consiliul Județean Gorj sau din închirierea bazei sportive în care clubul a investit. Jucătorii și salariații clubului, alături de creditori, nu vor accepta ca închirierea investițiilor realizate în stadion să se facă în mod gratuit de către club, sau la sumele modice pe care le-a stabilit Primăria Târgu Jiu, având în vedere că închirierea stadionului este acum singura sursă de venituri care poate asigura salariile celor care nu au fost plătiți de trei ani de zile.
Orice demers de închiriere a bazei sportive, fără acordul clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu, va fi considerat un abuz iar pentru persoanele care vor încălca legea se va face plângere penală.
Clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu mai face precizarea că investițiile pe care le-a realizat în Stadionul Municipal din Târgu Jiu în ultimii 10 ani sunt mai mari decât investiția Primăriei Târgu Jiu, ajungând la peste 10 milioane de euro. Toate aceste investiții s-au realizat cu acordul Consiliului Local, conform Contractului de Comodat aflat în derulare.
Numai în ultimii doi ani clubul a investit 400.000 de lei în refacerea terenului sintetic 2, iar pentru a putea fi omologat Stadionul Municipal, clubul a investit încă 300.000 de mii de lei în refacerea instalației de încălzire a terenului de joc, afectată pe de lucrările efectuate la terenul de joc.
Anunțăm pe această cale cluburile care au încheiat contracte de închiriere a Stadionului Municipal cu Primăria Municipiului Târgu Jiu, fără a ajunge la o înțelegere cu clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu, că își asumă riscul de a nu putea să dispute meciurile în condiții legale pe stadionul din Târgu Jiu și sunt în pericolul de a pierde, la masa verde, meciurile de pe teren propriu, suprafața de joc fiind proprietate a clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu, în conformitate cu documentele legal încheiate de Primăria Târgu Jiu, cu aprobarea Consiliului Local Târgu Jiu. Conform acestora, terenul este în administrarea clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu, până la finalul anului 2020, perioada Contractului de Comodat prelungindu-se automat cu perioada în care s-a derulat investiția în noul stadion, perioadă în care clubul nu a avut acces la propriile investiții”
, se arată în comunicatul de pe panduriics.ro.

5.000 lei ora pe stadionul din Târgu Jiu, dar și 50 la sută din valoarea biletelor vândute, însă nu mai puțin de 20.000 lei

CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu a stabilit și tarifele de închiriere pentru evenimentele care se vor desfășura pe stadionul Municipal (sportive, culturale, divertisment):

– 5000 de lei pe oră pentru meciurile de fotbal sau alte sporturi pentru care se folosește suprafața de joc;
– 50% din valoarea biletelor vândute, dar nu mai puțin de 20.000 de lei pentru orice eveniment care are loc pe stadionul Municipal;

Clubul gorjean susține că „toate aceste sume sunt percepute de către club în baza Contractului de Comodat și a anexelor la acest contract și sunt separate de cele  percepute de către Primăria Municipiului Târgu Jiu pentru utilități”.

Sâmbătă, Pandurii joacă în deplasare la CS Mioveni, iar Viitorul Pandurii are meci duminică, la Arad, cu UTA. Ambele partide contrează pentru etapa a 15-a a Ligii 2.

„Ne-am dori să jucăm și la Târgu Jiu, pe noul stadion, dar asta e treaba conducerii. Noi trebuie să ne vedem de treaba noastră, de joc. Probabil, vom juca și noi acolo, la Târgu Jiu. Nu știu când. Oricum, am început să ne simțim bine și la Severin, dar ne-ar plăcea să jucăm și la Târgu Jiu. E un stadion superb. Am putea juca două echipe acolo, ca la Milano și alte orașe din Italia”, a spus antrenorul echipei Viitorul Pandurii, Cristian Lupuț, după meciul de sâmbata trecută, cu Metaloglobus, disputat la Drobeta Turnu Severin.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă