Pandurii are viitorul sumbru după ce a retrogradat din Liga 1. „Nu cred că sunt șanse să continuăm în Liga a 2-a”. Condescu este de altă părere

Marius ANGHEL 07 Jun. 2017, 14:56 Diverse

Odată cu retrogradarea, după 12 ani consecutivi petrecuți în Liga 1, Pandurii Târgu Jiu s-ar putea desființa. Aflat în insolvență și fără să mai poată avea în sezonul viitor acces la banii din drepturile TV, clubul gorjean are șanse mari ca în această vară să își înceteze activitatea, deși la Târgu Jiu va fi inaugurat, în toamnă, un stadion ultramodern.

Viitorul sumbru al clubului Pandurii este anticipat și de directorul sportiv Robert Bălăeț, care nu crede că echipa se va înscrie în Liga a 2-a. „Sunt trist, fiindcă minunea (n.r. – salvarea de la retrogradare), se putea întâmpla, dar poate așa ne-a fost scris. Mulți oameni fac o tragedie din această retrogradare, dar ei trebuiau să-și dea seama mai demult de problemele care sunt la club. Încăpățânarea unora dintre noi a făcut ca această echipă să supraviețuiască. Sunt un om corect, dar am evitat să spun anumite chestiuni, pe care le știam, din bun simț. Sincer, nu cred că mai există vreo șansă ca acest club să mai evolueze în Liga a 2-a. Nu văd soluții, pentru că, în afară de faptul că ai pierdut această susținere din drepturile TV, de 1,2 miloane de euro, în afară de faptul că ești sufocat de datorii enorme, o să mai vină și șase-șapte amenzi de la FIFA din cauza foștilor jucători, care cred că însumează 1 milion de euro”, a afirmat Bălăeț, conform gorjeanul.ro.

Săgeți către Narcis Răducan

Acesta a trimis câteva săgeți și către fostul președinte al clubului din Târgu Jiu: „Nu vreau să dau numele lui Narcis Răducan ca fiind groparul echipei, dar îmi aduc aminte de cazul Lukas Droppa. A zis că e un proces câștigat, dar a fost pierdut, iar clubul este obligat să plătească sute de mii de euro”.

„Nu știu nimic de alte planuri la Târgu Jiu”

„Sunt sentimente greu de descris în cuvinte. Am trăit o poveste frumoasă, cu greutăți, și am văzut tot ce se putea vedea în aceste luni. Am trăit cu speranța până în minutul 94 că putem să o scoatem la capăt. Din păcate, s-a terminat așa. Nu am nimic să le reproșez acestor jucători și antrenorilor. Am făcut multe sacrificii ca să ajungem aici. S-a terminat un capitol din viața fiecăruia, fotbalul cred că va merge înainte la Târgu Jiu. Eu cred că o să mă retrag de aici, împreună cu mai mulți oameni. Vreau ca lumea să știe că am făcut tot ce a depins de noi. Noi am încercat să resuscităm o echipă bolnavă, dar mi-am asumat acest risc de a fi înjurat la finalul campionatului. Merg demn, cu fruntea sus, am încercat tot ce a depins de mine. Nu știu nimic de alte planuri la Târgu Jiu, nu am vorbit cu nimeni pe această temă, eu am avut un mandat care a luat sfârșit. Am știut de la început în ce mă bag, nu regret nicio secundă”, a mai spus Bălăeț, conform sursei citate.

Condescu spune că echipa va continua, iar în Liga 2 va juca la Motru

În replică, președintele din umbră al clubului Pandurii, Marin Condescu, susține că nu se pune problema ca echipa să se desființeze, în pofida milioanelor de euro pe care clubul îi datorează către bugetul de stat și foștilor jucători / conducători.

Acesta a mai adăugat că CS Pandurii va juca în Liga a 2-a la Motru, până va fi inaugurată noua arenă de la Târgu Jiu. „Ne-am jucat șansa până la capăt și e păcat că am picat pe ultima sută. Toată lumea a văzut că noi am murit în picioare, nu în genunchi. În iarnă s-a întâmplat ce s-a întâmplat, cu intrarea în insolvență, dar Stoican a reușit în scurt timp să facă un grup unit. Din toate condițiile la Pandurii, cu insolvența și ce am pornit în iarnă, nimeni nu ne dădea nicio șansă, dar până la urmă am terminat cu capul sus. Nu ne oprim! Am retrogradat, acum sperăm să ne regrupăm, iar la anul să atacăm promovarea. Nu e o tragedie, formăm pe scheletul actualei echipe una competitivă. Până atunci, se va termina și baza, nu vom mai fi nevoiți să jucăm în deplasare. Jucăm la Motru și, dacă avem voință, revenim la anul în prima divizie. Nu se pune problema falimentului. Sunt societăți interesate să vină, dacă actualii membri ai asociației non-profit nu vor să continue. Atunci, le mulțumim și mergem mai departe. Responsabilități pentru starea de insolvență au toți și cei care au contribuit la această situație. Oricum, am făcut în așa fel programul de reorganizare, încât în 2017-2018 nu avem de plătit decât 250.000 de euro”, a declarat Condescu.

Zilele acestea, în presa gorjeană s-a vehiculat și varianta ca CS Pandurii Târgu Jiu să fuzioneze cu nou-promovata în Liga 1 Juventus București, pe modelul din 2010. Atunci, Pandurii, deși retrogradase, a rămas pe prima scenă după ce a preluat locul și o bună parte din lotul clubului Internațional Curtea de Argeș. Varianta n-a fost însă confirmată de niciuna dintre părți.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Marius ANGHEL 07 Jun. 2017, 14:56 Diverse
Pe aceeași temă