„Operațiunea CÂND!” Fanii Petrolului povestesc cum au ajuns să producă un cutremur pe scena ultras din România. Motivul pentru care au lăsat fără steag o brigadă a galeriei „U” Cluj

Marius ANGHEL 24 Apr. 2019, 15:16 Diverse
  • Peluza Latină, una dintre galeriile Petrolului, a reacționat la comunicatul de adio al facțiunii Ultra Curva Groapa (UCG), brigadă din galeria Universității Cluj „Peluza Șepcile Roșii”, pe care a desființat-o după ce i-a capturat steagul de deplasare când se întorcea de la Brăila.
  • UCG i-a acuzat pe fanii echipei ploieștene de „o lipsă totală de ultraserie, băiețeală, fairplay”, fiindcă nu ar fi respectat regula nescrisă a ultrașilor, iar, la scurt timp, cei invinuiți au explicat tot ce s-a întâmplat la acest conflict care s-a încheiat cu capturarea steagului, cât și de la ce a pornit totul.
  • „Fiți băieți până la capăt și nu mai deformați realitatea ca să iesiți victime din asta”, e încheierea comunicatului Peluza Latină, care îi acuză, la rândul ei, pe membrii Ultra Curva Groapa că după această umilință vor doar să se „scoată față de câini (n.r. – suporterii lui Dinamo, cu care sunt înfrățiți), față de ai vostri din peluză”. Totodată, îi felicită pentru „modul în care ați ales să ieșiți de pe scena Ultra’ din România”.

 

Duminică, suporterii echipelor „U” Cluj și Petrolul s-au „ciocnit” în trafic, pe DN 10, în dreptul localității Ciuta, în județul Buzău, după meciul pe care echipa lui Bogdan Lobonț l-a câștigat la Brăila, scor 8-0 cu Dacia Unirea, în etapa a 31-a a Ligii 2. Fani ai Petrolului din Peluza Latină au atacat o mașină în care se aflau susținători ai „Șepcilor roșii”, iar totul s-a încheiat cu capturarea steagului de deplasare al facțiunii Ultra Curva Groapa.

  • Facțiunea Ultra Curva Groapa era una dintre cele mai vechi din România, fiind fondată în 1997.

 

Conform site-ului Reporter buzoian, mai multe autoturisme de Prahova au șicanat mașina clujenilor, iar în final s-a produs o bătaie generală. Cei 15 suporteri ai Petrolului au vandalizat mașina clujenilor, după care i-au pus la pământ pe fanii Universității, care erau depășiți numeric. Alți șoferi din trafic au intervenit pentru a opri bătaia. Clujenii s-au ales cu mașina vandalizată și au rămas fără steagul reprezentativ facțiunii din care făceau parte, dar nu au depus plângere la poliție, preferând să își vadă de drum.

În consecință, UCG a emis un comunicat prin care a anunțat incidentul și faptul că în urma acestuia se va retrage de pe scena ultras din România, respectând, astfel, o lege nescrisă a ultrașilor. Totodată, i-au acuzat pe ploieșteni că au refuzat să se bată „parte în parte”, pentru a avea șanse să-și apere steagul.

Ulterior, după comunicat, Peluza Latină a venit cu varianta sa pentru acest conflict și a explicat de unde a pornit totul. Ploieștenii susțin că au reacționat după ce, inițial, clujenii i-au atacat înaintea meciului tur dintre „U” Cluj și Petrolul și i-au provocat în mai multe rânduri, inclusiv la jocul retur dintre cele două echipe, publicând, totodată, și o serie de fotografii pentru a veni cu probe.

„Operațiunea „CÂND”!
O vorbă din bătrâni spune „Ce semeni, aia culegi”. Să începem cu începutul…
23.09.2018 – Zi frumoasă de septembrie, bere rece la terasă în centrul Clujului, o vorbă despre meci, caterincă, voie bună.
La un moment dat, unul dintre noi ne anunță că cei de la Cluj sunt în zona, crede că se duc spre meci.
Primește răspunsul normal pe care orice petrolist l-ar fi dat până în acea zi, stiind ca exista un respect reciproc între noi și clujeni: „N-avem treabă cu ei! Dacă trec pe langă noi salut-salut și atât!”.
Apar în raza noastră , noi tot pe terasă, relaxați, până când prima sticlă se sparge pe asfalt în dreptul nostru. Ne ridicăm și incepe un conflict care nu are nimic la baza din spate(rivalitate). Vă întrebați ce exact a început?
O ploaie de pavele, sticle, băieți mascați, înarmați cu telescoape, înaintând spre noi.
Nu s-a ținut cont de cele două terase din zonă unde erau oameni normali, copii in cărucior, studenți, s-a aruncat fără discernământ. Oamenii speriați s-au adăpostit cum unde au putut, unii în biserică, alții în restaurante. Am rămas noi, armamentul din dotare a celor care se consideră „ultrași” s-a terminat. După un scurt contact fizic, nu prea au stat bine în prima linie, se sparg, încearcă pe altă stradă să se regrupeze, nu s-a mai întamplat nimic, în zonă făcându-și apariția Jandarmeria și Poliția.
S-a încercat, nu s-a putut, numeric mai multi (noi 45, dintre care 3 fete, voi dublu numeric), înarmați și cu avantajul propriului teren. Vezi foto 1, cum s-a încheiat „răscoala” „ultrașilor” de la UCG si prietenii.
Ulterior, am aflat și cine a încercat acest atac, cine v-a susținut și care sunt brigăzile din Peluza Sepcile Roșii, care s-au dezis de acest act mișelesc, neparticipând.
DA, VOI, UCG…împreună cu PPS și o parte din frații voștri din București.
Am iertat, dar n-am uitat!
Urmează o serie de amenințări pe net, „am spart stația de petrol”, „noi nu suntem pe bere, suntem pe petrol”, vezi foto 2 și 3, poze cu carpeta lui Aladdin, cuțite, filme, povești…

Vine returul la Ploiești pe 30.03.2019:
Meci frumos, atmosferă, mesaje ultra’ de ambele părți, maimuțăreli scurte la gard și cam atât.
Urmează iar o amenințare în mediul online(vezi foto 4). Întrebarea la acea amenintare era „CÂND”, răspunsul l-ați primit pe 21.04.2019, la Brăila.
În media din țară si pe paginile Ultra’ din România, am fost acuzați că am folosit cuțite și că un băiat de la Cluj este înjunghiat în burtă. Vă lăsam foto 5, cu marker roșu, se poate vedea băiatul care se presupune a fi înjunghiat. E în picioare și zâmbește, toți sunteți în picioare, stiți cum v-am aplicat corecția și în ce mod băiețesc v-am capturat steagul. Nu vă mai victimizați, nu încercați să puneți neputința voastră pe seama cuțitelor, săbiilor, bâtelor și altor astfel de arme. Dacă voiați să o dați băietește față de frații vostri, le spuneați adevărul, chiar dacă doare. Nu vom folosi niciodată cuțite într-o dispută, nu s-a auzit despre ploieșteni că au folosit în vreo confruntare așa ceva și asta așa o să rămână. Dacă ați ales modul acesta de a vă scoate față de câini, față de ai vostri din peluză, atunci respectul nostru pentru voi este 0. Fiți băieți până la capăt și nu mai deformați realitatea ca să iesiți victime din asta.
În schimb felicitări pentru modul în care ați ales să ieșiți de pe scena Ultra’ din România.
Oricând suporterii clujeni sunt bineveniți în Ploiești, voi NU.

Pe curând…”, e comunicatul suporterilor de la Peluza Latină.

Fotografiile despre care se vorbește în comunicat:

Marius ANGHEL 24 Apr. 2019, 15:16 Diverse
Pe aceeași temă