Nicolae Dică a dus-o pe SCM Pitești în Liga 2, însă pune condiții pentru a rămâne antrenor. „Vreau buget pentru promovarea în Liga 1. Deja am vorbit cu anumiți jucători”

Marius ANGHEL 23 Apr. 2017, 17:49 Liga 3
Nicolae Dică a dus-o pe SCM Pitești în Liga 2, însă pune condiții pentru a rămâne antrenor.**

Nicolae Dică este decis să continue la SCM Pitești și după terminarea acestui sezon competițional al Ligii 3, în care a obținut promovarea cu șapte etape înainte de finalul campionatului, însă pune și câteva condiții. Tehnicianul grupării din Trivale vrea ca autoritățile locale să-i ofere un bugetul necesar pentru a se putea bate la promovarea în Liga 1 în sezonul următor.

Dică a purtat deja o primă rundă de discuții cu autoritățile locale și așteaptă materializarea lor. „Eu am un contract până în vară cu SCM Pitești. Săptămâna trecută am avut o întâlnire cu cei din conducerea clubului. Nu am vorbit nicio secundă de contractul meu și am discutat doar despre ce se poate face din vară la liga a doua. Săptămâna următoare voi mai avea o altă întâlnire. Ceea ce pot să spun este că eu îmi doresc să rămân la Pitești, pentru că atunci când am venit aici am venit cu dorința de a face treabă. Am reușit după un an și patru luni să promovăm în liga a doua. Pentru mine era o dezamăgire că Piteștiul nu are o echipă în Liga 1. Atunci când am plecat de aici, ca jucător, FC Argeș era în Liga 1. Reprezentanții primăriei vor să îmi prelungească contractul pentru că sunt mulțumiți de ceea ce am realizat în această perioadă. Și eu, dar și ei, ne dorim să continuăm colaborarea. Am fost la acea întâlnire pentru a discuta de anumiți jucători, despre bugetul pe anul următor, dar și despre ce îmi doresc eu din vară încolo, cât și ei în anul următor. De la buget vom începe discuțiile. Putem să spunem că vrem promovarea în Liga 1, dar depinde cu ce. Deja am vorbit cu anumiți jucători, dar nu pot să vorbesc concret cu acești fotbaliști pentru că nu am încă un buget pentru anul următor. Atâta timp cât nu există un buget pentru anul următor, nu pot să-i spun unui jucător că-l aduc 100 la sută dacă nu pot să-i ofer și salariul pe care el și-l dorește”, a mărturisit Dică la finalul meciului de vineri, câștigat de echipa sa cu 3-0, acasă, cu Urban Titu.

Promovată deja matematic în Liga 2, SCM Pitești, singura echipă neînvinsă în acest sezon al Ligii 3 și care are cel mai bun atac și cea mai bună apărare din toate cele cinci serii ale celui de-al treilea eșalon, are un avans de 24 de puncte față de a doua clasată din Seria 3, Atletci Bradu.

Dezamăgit de absența spectatorilor

Principalul alb-violeților este dezamăgit de numărul mic de spectatori care vin la stadion să susțină echipa. La partida cu Urban Titu, prima desfășurată acasă, pe stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești, după obținerea promovării matematice au participat doar 500 de spectatori.

„Este o dezamăgire pentru mine că după ce am promovat în liga a doua, la stadion vin doar aceași oameni. Le mulțumesc pe această cale oamenilor care au venit alături de echipă. Au fost întotdeauna la jocurile noastre de acasă, iar unii dintre ei vin și în deplasare. Din păcate, ceilalți nu doresc să vină, iar acest lucru este o dezamăgire pentru mine. Vom vedea și ce va fi și de la vară odată cu promovarea. Dorința mea și cred că a tuturor, este să ne numim FC Argeș. Cred că atunci când ne-om numi FC Argeș va veni mai multă lume la stadion, dar sunt sceptic în privința asta”, a mai spus Dică.

Credit total pentru tineri

Principalul echipei SCM Pitești vrea ca până la finalul sezonului juniorii să aibă cât mai multe meciuri în picioare: „Meciul cu Titu l-am început cu cinci jucători sub 19 ani. De la meci la meci îmi doresc să-i introduc pe toți pe teren pentru că vreau să mă edific mai mult în privința lor, în ceea ce pot să facă și dacă ne pot ajuta la liga a doua. Ă‚sta este obiectivul pentru următoarele jocuri. Îmi doresc să câștig toate meciurile până la final chiar dacă matematic suntem promovați”.   

Așteaptă achiziționarea brandului FC Argeș

Nicolae Dică își dorește ca autoritățile locale să preia brandul și palmaresul lui FC Argeș, iar din vară SCM Pitești să joace sub numele de FC Argeș. Tehnicianul speră ca această problemă să se rezolve în cât mai scurt timp: „Sunt discuții și știu că în următoarele săptămâni se va reuși acest lucru. Aștept și eu cu mare nerăbdare rezolvarea acestei probleme. Până nu se va concretiza totul, nu putem să spunem nimic”.

Articol scris de Marius DUINEA (Curierul zilei)

Marius ANGHEL 23 Apr. 2017, 17:49 Liga 3
Pe aceeași temă