Mobilizare pentru renașterea unei foste campioane. Proiectul noului Oțelul este susținut de foștii jucători

  • Mobilizare pentru renașterea fostei campioane. Proiectul noului Oțelul este susținut de foștii jucători. Printre cei care au transmis că se alătură „Suporter Club Oțelul Galați” se află campionii din 2011 Sergiu Costin, Gabriel Paraschiv și Gabriel Viglianti.


„Oțelul nu moare, Oțelul renaște”, aceasta este esența mesajelor transmise de foști fotbaliști ai clubului campion din 2011, intrat în procedură de faliment acum o lună și jumătate și pe care un grup de inițiativă al suporterilor sunt tot mai aproape să-l readucă la viață. Fanii au făcut primii pași pentru înființarea unui nou club, organizat pe modelul socios, care ar urma să intre în competiție din sezonul următor, în Liga IV sau V, sub numele „Suporter Club Oțelul Galați” și pe care îl consideră continuatorul moral al fostei campioane, legitimitatea sa fiind dată de suporterii care sunt în acest moment parte activă a acestei mișcări.

Inițiativa a fost primită cu entuziasm de foști jucători ai Oțelului, care au transmis comunității roș-alb-albastre mesaje prin care își manifestă susținerea față de acest proiect. Unul dintre aceștia este Sergiu Costin, căpitanul echipei ce câștiga campionatul în urmă cu cinci ani: „Ca oțelar pe viață, sunt alături de voi la această inițiativă de a salva Oțelul, chiar dacă fizic sunt departe. Haideți cu toții să ne alăturăm acestui proiect. Forța Oțelul!”.

Un alt fost jucător emblematic al Oțelului, Gabriel Paraschiv, s-a declarat bucuros de lansarea proiectului. „Spre bucuria mea, aceiași suporteri fantastici împreună cu care am câștigat campionatul acum cinci ani au decis reînființarea clubului la care m-am afirmat ca jucător. Vă doresc realizarea acestui proiect minunat, aveți toată susținerea mea. Nu uitați, în Galați doar Oțelul contează”, a spus „Para”.

Un mesaj similar a venit și din Argentina, transmis din localitatea Cordoba de Gabriel Viglianti, fostul mijlocaș și apoi director sportiv îndemnând la unitate în jurul noului Oțelul: „Vreau să transmit suporterilor care au început proiectul Suporter Club Oțelul Galați că sprijinul meu este necondiționat pentru ceea ce fac ei. Cu toții ne vom lupta pentru revenirea clubului acolo unde îi este locul. Pentru toate momentele de neuitat pe care ni le-a oferit, pentru istorie, pentru tot ceea ce a fost, vom rămâne uniți. Sunt mereu la dispoziția voastră, vă iubesc și rămân recunoscător culorilor roșu-alb-albastre”.

Branko Grahovac, portarul campion în 2011, și-a exprimat speranța că, prin acest proiect, începe istoria modernă a Oțelului: „Știu că voi, suporterii, aveți o idee extraordinar de bună de face un club care să fie numai în mâinile voastre. Sper să înceapă o nouă istorie a clubului nostrum, istoria modernă a Oțelului. Oriunde voi fi, cu toată inima vă sunt alături, pentru că meritați mai mult, meritați un club mare și îmi pare rău că nu sunt alături de voi și fizic”.

Fundașul stânga Daniel Popescu, acum la ACS Poli Tmișoara, consideră că toți foștii jucători ar trebui să se alăture proiectului: „Mă bucur că fac parte din familia Oțelul, că am jucat la o asemenea echipă. Sunteți mereu în inima mea, cu voi alături am debut în Liga I. Îi rog pe toți cei care au jucat de-a lungul timpul la Oțelul să fie alături de noi și împreună să sprijim acest proiect. Oțelul nu moare!”.

Mesaje similare au mai fost transmise de Constantin Mișelăricu, Daniel Popescu și Alexandru Vlasie.

În proiectul inițiat de suporteri sunt implicați direct alți doi foști mari jucători, Stelian Bordieanu și Sorin Haraga, ultimii antrenori ai echipei de seniori înainte de a se declara falimentul.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Pe aceeași temă