Lucrările de finalizare a stadionului din Târgu Jiu stagnează. Se insistă la Guvern pentru aprobarea unei noi tranșe de bani. Când se preconizeană că va fi gata arena „pandurilor”

Marius ANGHEL 24 Jun. 2018, 14:17 Diverse

Cu toate că trebuia dat în folosință la finalul anului 2016, noul stadion din Târgu Jiu nu este gata nici până la această oră, la aproape doi ani distanță. În arena de 12 mii de locuri pe care ar trebui să joace Pandurii s-au investit deja 22 de milioane de euro, dar lucrările s-au împotmolit la final.

Autoritățile locale au făcut calcule și consideră că ar mai avea nevoie de 2 milioane de euro pentru ca stadionul să fie bun de organizat meciuri de fotbal, au făcut proiect pentru a primi acești bani, au primit aprobări de la Ministerul Dezvoltării, însă hotărârea de Guvern pentru aprobare întârzie. Banii sunt necesari pentru amenajarea exterioară a construcției, pentru trotuare sau parcări.

Senatorul de Gorj Florin Cârciumaru spune ce face presiuni la Guvern pentru aprobarea banilor necesari finalizării stadionului din Târgu Jiu. „Prin intervențiile făcute de domnul primar, parlamentari, totul este aprobat la nivel de minister. Mai trebuie să apară hotărârea de Guvern cu alocarea sumei de două milioane de euro pentru finalizarea lucrărilor de la stadion. Chiar astăzi (n.r. – joi) am avut o discuție cu directorul adjunct care se ocupă în mod special de această investiție și, săptămâna viitoare, va merge la București să insiste, voi insista și eu, să apară această hotărâre de Guvern ca, mai departe, să se organizeze licitația și, după licitație, să treacă la treabă constructorul”, a spus, citat de pandurul.ro, Florin Cârciumaru, la Radio Accent.

Cârciumaru speră ca arena sportivă să fie inaugurată în această toamnă. „Toată lumea își dorește ca în toamnă, octombrie sau noiembrie, să fie funcțional stadionul. Dar, în această ecuație, nu depinde doar de dorința și de voința celor de la Târgu Jiu. Este vorba și de voința celor de la Guvern, să aprobe mai repede hotărârea de Guvern”, a mai explicat senatorul.

Cât o privește pe Pandurii, gruparea care în ultimul an și-a desfășurat meciurile de pe teren propriu la Motru, a scăpat în această săptămână încă o dată de faliment și visează să revină să joace la Târgu Jiu. Tot pe noua arenă își face planuri și Nicolae Sarcină să-și mute una dintre echipe din Liga 2 pe care le finanțează din umbră, pe ACS Șirineasa sau Luceafărul Oradea.

Marius ANGHEL 24 Jun. 2018, 14:17 Diverse
Pe aceeași temă