Lucrările de finalizare a stadionului din Târgu Jiu încă n-au început. Ce se așteaptă și când se preconizează că va fi gata arena

Marius ANGHEL 17 Jan. 2019, 17:02 Diverse
Lucrările de finalizare a stadionului din Târgu Jiu încă n-au început.** Ce se așteaptă și când se preconizează că va fi gata arena

Întârziată deja de aproape de aproape doi ani, finalizarea stadionul de la Târgu Jiu ar putea avea loc, în cele din urmă, în lunile de vară ale acestui an 2019. Finanțarea pentru ultimele retușuri a fost obținută, licitațiile s-au încheiat, astfel că se așteaptă doar venirea vremii bune pentru ca lucrările să debuteze. Viceprimarul Aurel Popescu speră ca în patru luni noua arenă să fie bună de inaugurare.

„A fost semnat deja contractul. Compania Națională de Investiții, după licitație, a semnat contractul cu cele două societăți care au lucrat și la dezvoltarea investiției până acum. Este un fapt îmbucurător pentru noi că cele două companii au câștigat licitația pentru continuarea lucrărilor, pentru că știm că sunt foarte puternice și foarte bine dotate în ceea ce privește forța umană și utilajele. Deja se trece la faza următoare. Vor fi discuții în zonă. Joi, avem programată o întâlnire cu conducerile celor două societăți, după care se va trece la punerea în operă, în funcție de proiect și de ideile de dezvoltare a zonei, la realizarea lor. Sunt câteva lucruri pe care le avem în vedere. Mai întâi, partea de canalizări atât menajeră, cât și pluvială. Vom purta discuții pe aceste teme, partea de alimentare cu energie electrică, de la punctul de transformare până la alimentarea stadionului efectiv, iar, în final, când temperaturile vor permite se va trece la amenajarea exterioară a zonei. Ne dorim să respecte termenul contractual care este de patru luni”, a spus viceprimarul Aurel Popescu, citat de Pandurul.

În toamna anului trecut, Ministerul Dezvoltării a alocat încă cinci milioane de euro pentru finalizarea stadionului. În total, costurile complexului sportiv de la Târgu Jiu vor ajunge la circa 28 de milioane de euro, două milioane fiind cotizate de municipalitate. 12.500 de locuri va avea arena unde își va desfășura meciurile de pe teren propriu echipa Pandurii.

Marius ANGHEL 17 Jan. 2019, 17:02 Diverse
Pe aceeași temă